Senast uppdaterad: 02/09/2018
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Utbildning


Välkommen till utbildningsförvaltningen

Nytt inför för nästa läsår!

Förskoleklass blir obligatorisk från och med höstterminen 2018 för alla barn som fyller 6 år 2018. Detta innebär att barnet har skolplikt från 6 års ålder men fullgör denna plikt i förskoleklass. Ingen ansökan till förskoleklass krävs.

Vårdnadshavare kommer att få ett placeringsmeddelande till den skola som ligger i upptagningsområdet där barnet är folkbokfört.

Om du önskar annan skola än den som ligger i upptagningsområdet måste ansökan Byte av skolaÖppnas i nytt fönster göras via kommunens e-tjänster.

Glöm inte söka fritidsplatsÖppnas i nytt fönster om du har behov av det.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här finner du som är vårdnadshavare samtliga e-tjänster som Utbildningsförvaltningen erbjuder. Förutom fristående elektroniska blanketter kan du gå vidare till förvaltningens digitala expedition inom förskole- respektive skolverksamheten.

         Digitala expeditionen Öppnas i nytt fönster  

I den digitala expeditionen kan du:

  • Förskola/Fritidshem - lägga in schema,inkomst,vistelsetid, uppsägning mm.

  • Skola - göra sjukanmälan, se närvaro, kontaktuppgifter, omdömen, utvecklingssamtal mm.

För att hjälpa dig att använda våra e-tjänster finns även instruktionsfilmer/guider som riktar sig direkt till dig som vårdnadshavare.

Om du inte har möjlighet att använda våra e-tjänster är du välkommen att höra av dig till oss på Utbildningsförvaltningen på 0921- 620 00.

Välkommen!


Genvägen