Senast uppdaterad: 11/29/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Anläggningen


Sittplatser Boden Arena
Foto: Fredrik Åström

Anläggningen

Boden Arena består av anläggningar både ute och inomhus. Inne finns en sporthall som kan delas av med skiljevägg till två fullstora spelplaner. Sporthallen nyttjas flitigt av lokala klubbar och föreningar. Här finns även publikläktare, VIP-läktare, medialäktare, VIP-våning och restaurang. Inomhusarena med läktare har möjlighet till 2000 besökare när det spelas på helplan eller 1000 sittande matgäster vid andra evenemang. Utomhusarenan har kapacitet för 15000 besökare. På området finns parkering för cirka 1200 bilar.

Klubbmärken
Foto: Fredrik Åström

Idrottsevenemang

Boden Arena är den givna hemmaplanen för fotbollslaget Bodens BK men även en inomhusarena för Boden Handboll, Innebandy, Basket med mera. Utomhusarenan är godkänd för UEFA-matcher och landskamper. Här tränar även ett tiotal bodenklubbar varje vecka.

Mässor och konserter

Boden Arena invigdes med Rhapsody in Rock på den stora utomhusarenan år 2008. Många är de fans som har sjungit sig hesa till bland annat Brolles bejublade show just här. På Boden Arena ordnas även mässor både ute och inne.

Boden Arena VIP
Foto: Fredrik Åström

VIP-våning

Arenans VIP-våning är utmärkt för den som vill ha ett eget arrangemang på Boden Arena i anslutning till en musikshow, ett idrottsevenemang eller en mässa. VIP-våningen har plats för 150 matgäster.

Utomhusarena
Foto: Fredrik Åström

Utomhusarena

Utomhusarenan har uppvärmd konstgräsplan av hög kvalitet med belysning och möjlighet till arrangemang från mars till november. Utomhusarenan rymmer 5000 sittplatser under tak och kan byggas om med ett täckgolv för större konserter och shower för en publik på upp till 15000 personer. Utomhusarenan har måtten 105 x 68 m och är godkänd för både FIFA 2-star klassificering och landskamper. Stolarna är samma som på Wembley.

Inomhusarena
Foto: Fredrik Åström

Inomhusarena

Inomhusarenan kan nyttjas till olika sportevenemang som fotboll, basket, innebandy och handboll. Större matcharrangemang spelas på helplan med läktare som rymmer upp till 2000 besökare. Inomhusarenan är även lämplig för mindre mässor och kan dukas upp för 1000 matgäster.


Genvägen