Senast uppdaterad: 03/08/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Platsvarumärket Boden


Platsvarumärket Boden

Fördel Boden! och Boden
Vi tar bort Fördel Boden för att dess betydelse och innehåll blivit urvaskat genom åren. Helt enkelt blev det ett platsvarumärke som mest Bodens kommun drog i.

Platsvarumärke och samarbete
Under en process på nästan ett år jobbade Bodens kommun tillsammans med representanter från Företagarna och Försvarsmkaten fram det du nu ser framför dig. Det är en symbol för platsen Boden, inte för Bodens kommun. Bodens kommun har kvar sitt vapen, det heraldiskt skyddade, och där under faller alla kommunens verksamheter.

Samarbeten för Bodens bästa
Bodens kommun har betalat för framtagningen av platsvarumärket Boden, rent monetärt. Dock så är det kommunens önskan att alla ska bära deet här framåt. Föreningar ska kunna använda det om de vill, företag och handlare ska kunna använda det. Det är en gemensam plattform där alla ska kunna dra nytta av varanda. Alla har kanske inte samma monetära möjligheter. Men alla är i behov av gemenskap och alla kan bidra på något sätt.

Om den grafiska utformningen
Logotypen för platsen Boden är enkel och genialisk. Den är Boden skrivet i versaler där o:et är utbytt mot en kartnål, likt den du kan se i bland annat Google Maps. Tanken med det är att sätta Boden på kartan. Det finns också en symbolisk tanke med att man ska kunna använda den överallt i kommunen. Var man än sätter nålen är vi i Boden. Vi har skapat en vi-känsla.

Om du har frågor
Har du någon som helst fråga kring det här är det mer än välkommen att höra av dig till kommunikationskontoret. Om du är företagare och behöver använda det här till marknadsföring så hjälper vi dig. Om du är en privatperson som vill veta mer är du lika välkommen att höra av dig. Vi ska bära Boden tillsammans.


Genvägen