Senast uppdaterad: 04/24/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Miljöstipendiat 2014


Fyrkantens Miljö- och Utbildningskonsult

Bildtext: Pristagare Gösta Eriksson tar emot prischecken på 10 000 kr, miljö- och byggnämndens vice ordförande Staffan Hansson (V) i mitten samt miljö- och byggnämndens ordförande Lars Nilsson (S) till höger

Motivering

Fyrkantens Miljö- och Utbildningskonsult har, genom Gösta Eriksson, under lång tid verkat som arrangör och sysslat med olika aktiviteter inom miljöområdet för en långsiktig hållbar utveckling av vårt samhälle och vår kommun.

Särskilt framhålls:

  • Skördefest- och Miljödagarna i Boden
    De årligen återkommande Skördefest- och Miljödagarna som nu firar sitt 20 års jubileum bidrar till att ge information, kunskap och möjlighet att välja närproducerade och miljövänliga produkter. Genom att välja närproducerat kan varje konsument bidra till minskad miljöstörning när transporterna minskar och i förlängningen skapar det nya och hållbara arbetstillfällen i vår egen region.

  • Framtidsveckan i Norrbotten 17-25 maj 2014
    Tillsammans med Naturskyddsföreningen planerat och genomfört det som blev Framtidsveckan i Norrbotten 17-25 maj 2014. Arbetet för ett ekologiskt hållbart Norrbotten där många var engagerade i olika aktiviteter och verksamheter.

  • Utbildningsverksamhet
    Utbildning och kunskap är det enda som ger oss makt att förändra vår livsstil och därigenom vår miljö. Kunskap krävs för att välja den enda hållbara vägen till en trygg och säker framtid där kretsloppssamhället är grunden.


Genvägen