Senast uppdaterad: 08/28/2015
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Studerande i Boden


Bild:Gågatan i BodenBild:StorklintenBild: Nordpoolens äventyrsbad

Den här sidan är i första hand framtagen för studerande i Boden. Den passar också för dig som studerar på annan ort men väljer att bo i Boden.
Länkarna på sidan är framtagna med tanke på vad en studerande kan ha användning av.

Folkbokför dig i Boden
När du folkbokför dig i Boden får du bland annat ta del av kommunens sjukvård, tandvård och fritidsevenemang. Du får rätt att söka bostadsbidrag, vissa stipendier, rösta i kommunalvalet. Din post kommer också till rätt adress. Som student ska du vara folkbokförd där du studerar och tillbringar din dygnsvila.

Rabatt för dig som pendlar till LTU.
Du som är folkbokförd i Bodens kommun och studerar på heltid vid LTU och har rätt till studiemedel får 50% rabatt på 40-resorskort med Länstrafiken mellan Boden och LTU. Du köper biljetten på universitetet. Rabatten gäller ett 40-resorskort per 30 dagarsperiod.  

När du sommarjobbar
Sommarjobbar du på annan ort får du rätt att göra avdrag för bland annat dubbel bosättning och hemresor under den perioden.

Anmälan om flyttning
Anmäl din flyttning genom att beställa hem en blankett från Skatteverket eller registrera flytten på www.adressandring.seÖppnas i nytt fönster. Då får du också ta del av allt som Bodens kommun erbjuder.

Läs mer om folkbokföring


Genvägen