Senast uppdaterad: 04/24/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Miljöstipendiat 2011


Stipendium för snygg och smart källsortering i offentlig utemiljö

Bodens kommuns Miljöstipendium på 10 000 kr tilldelades Victoria och Stefan Strömbäck med företaget Återvinningslösningar i Norr AB för arbetet med att utveckla Sortify - en papperskorg för källsortering utomhus i offentlig miljö. Produkten Sortify visar hur kombinationen vacker design, goda materialval och ett pedagogiskt och miljövänligt tänk gör det enkelt, praktiskt - och dessutom lönsamt - att samla in avfall i våra offentliga miljöer.

Victoria och Stefan hade precis gift sig och var på bröllopsresa när stipendiet delades ut under Skördefest- och miljödagarna sista helgen i augusti. På plats för att ta emot diplom och check i deras ställe av miljö- och byggnämndens ordförande Lars Nilsson var Erik Svensson från Näringslivskontoret.

Miljö- och byggnämndens ordförande Lars Nilsson delar ut check och diplom

En glad Victoria berättar: 
 - Under de senaste tre åren har vi jobbat hårt med att utveckla och ta ut på marknaden en källsorteringspapperskorg för offentliga utomhusmiljöer. Ska vi sortera hemma, måste vi vara konsekventa och sortera även utomhus. 

Detta stipendium är ytterligare en bekräftelse att vi är på rätt spår. 
Vi tackar så mycket och lovar att fortsätta med hårt arbete för miljöns skull!

Just nu finns Sortify i 70 kommuner runt om i landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder. På gång är ett källsorteringssystem för stora, offentliga inomhusmiljöer som flygplatser, tågstationer, gallerior och kontor.

Bodens kommun gratulerar – både till bröllop och lyckad satsning för miljön!  

Stefan och Victoria Strömbäck - miljstipendiater 2011
Stefan o Victoria Strömbäck

Sortify - smart källsortering i offentliga utomhusmiljöer
Sortify - snygg och smart källsortering 


Genvägen