Senast uppdaterad: 04/18/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Leva & boBild tagen vid Norra Bredåker en frostig novembermorgon.

Ett gott liv i Boden

Egentligen är väl ett gott liv det vi alla strävar efter oavsett var vi finns för tillfället. Mitt centrum ligger nära oavsett var det befinner sig i världen, sa Alfred Westlund, skald i Grönköping en gång när han fick frågan om var man skulle bo för att bo bäst.

Omsätter vi det till Bodenmått beror det på vad vi vill ha om vi trivs här. Utan tvekan finns det kvalitéer i Boden, annars skulle inte mer än 1 000 personer flytta hit varje år. Det finns fördelar som småstadens karaktär, närhet till naturen, ett rikt föreningsliv och möjligheter att bo bra till rimliga priser. Vartannat hushåll i kommunen bor i villa. Statistiskt sett är varje bodensare med i någon förening. Sedan länge har Boden legat långt framme när det gäller utbildningsmöjligheter. Närheten till universitetet i Luleå är värdefull. Bodensarna uppskattar också Bodenbutikernas goda service och närheten till ett rikt utbud.

Men hur är det då att flytta till Boden om man aldrig varit här förut? Titta på filmklippet där familjen Berge Nilsson berättar om sin bild av Boden och hur det är att leva här när de nu flyttat hit.  Öppnas i nytt fönster

Aktiv fritid

Det är väl sörjt för fritiden. Förutom många föreningar finns utomordentligt goda möjligheter till friluftsliv och rekreation. Storklintens vintersportanläggning, familjebadet Nordpoolen och det unika Rödbergsfortet är bara några av attraktionerna. På nära håll finns Pagla skidstadion och ett omfattande spårsystem för skidåkning och motionslöpning. Bodens musikliv är omtalat och konstintresset är stort. 

Närhetsliv

Boden vill vara en trivsam och hållbart växande småstad. En stad där det är nära till allt som är viktigt - och även till en del annat. Nära till aktiviteter, jobb, upplevelser, människor och natur. Vi har ett särskilt uttryck för det livet. Närhetsliv. 
den här kampanjsidanÖppnas i nytt fönster får du veta mer om närhetsliv och om Bodens platsvarumärke.

Se filmen om Boden  Öppnas i nytt fönster.


Länkar


Genvägen