Senast uppdaterad: 10/06/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Maxida Märak kommer till Northern Light Pride Boden


02/07/2018

På sagateaterns scen kommer Maxida Märak att uppträd den 23 mars. Maxida Märak blandar hiphop med influenser från jojken. Hon kommer från Jokkmokk och bor just nu i Stockholm. Förutom musikkarriären har Maxida gjort sig känd för ett uppskattat sommarprat, en roll i tv-serien Midnattssol och ett politiskt engagemang. Publiken kan förvänta sig "en kärleksful käftsmäll".

Maxida tycker väldigt mycket om Priderörelsen och hon längtar norrut igen. Hon är känd som människorättsaktivist och kämpar för samers rättigheter. Hon har engagerat sig mot gruvbrytningen i Kallak. Hon är en person som verkligen passar in på Pride.

I Luleå på samernas nationaldag

Den 6 februari var Maxida i Luleå och gjorde smygpremiär för sin nya låt ”Baseball Bat”. Enligt henne finns det inge bättre ställe att göra prämiären än i norr och på samernas nationaldag.

Längtar efter en bra kväll

Maxida hoppas att de som kommer är taggade på en bra kväll och att de vill ha kul. Hon vill också att de är bra att ta kontakt med och att de vill dansa. Så här säger hon om att komma till Boden:

– Jag ser fram emot att spela i Boden, det ska bli spännande att se vad bodensarna är för folk.

Arrangemanget är en del av Northern Light Pride Boden. Biljetter kommer snart att finnas tillgängliga på www.tickster.se.
Kontaktperson: Lotta Styven
E-post: lotta.styven@boden.se
Telefon: 070-5177686

Genvägenopendocument, id=C369DC3AFF546808C125822D002A8FF7