Senast uppdaterad: 10/06/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Första spadtaget på Björknäs äldreboende


01/09/2018

Tisdag 9 januari kl. 11.00 går startskottet på byggnationen av Björknäs, Sveriges modernaste äldreboende. På plats på Björknäs är representanter från Bodens kommun, Norlandia, Peab och Hemsö som tar första spadtaget samt berättar mer ingående om projektet.

Bodens kommun ser framemot att det nya äldreboendet blir färdigt för inflytt för kommunens äldre. Vi ser ett behov av att utöka antalet platser inom äldreomsorgen i Boden idag. Kommunen har därför beslutat att upphandla ett helt nytt äldreboende som dels ska ersätta befintliga platser på Midgårdens äldreboende samt att det kommer innebära en väsentlig utökning av antalet platser inom kommunen idag. Att satsa och bygga nytt är för kommunen ett viktigt långsiktigt strategiskt beslut för att säkerställa en god och högkvalitativ äldreomsorg inom kommunen. 

- Vi ser ett stort och varierat behov hos kommunen äldre invånare och detta nya äldreboende är en av de viktiga pusselbitarna för att trygga framtidens äldreomsorg, säger Inge Andersson Kommunstyrelsens Ordförande. 

-Vi har inom kommunen arbetat med denna upphandling i ett par år nu så därför känns det extra roligt att ett av delmålen, med att formellt påbörja byggnationen, nu är verklighet. Vi är även mycket nöjda med utfallet av upphandlingen och ser framemot ett långsiktigt och givande samarbete med Norlandia säger Theresa Hägglund, Upphandlingschef Bodens kommun. 

- Det känns fantastiskt att ha fått förtroendet att bygga och driva ett av Sveriges modernaste äldreboende, säger Norlandia Sveriges VD Kerstin Stålskog. Tillsammans med våra partners Peab och Hemsö har vi utformat ett trivsamt, vackert och modernt äldreboende där kommunens äldre kommer att trivas. 

Björknäs är utformad med två huskroppar som byggs ihop med en ljus, öppen entré med information och kafé enligt Norlandias hotellkoncept. En samlingssal som rymmer 80 personer ger plats för aktiviteter och kulturella evenemang för de äldre men även för övriga kommuninvånare i Boden. Byggnaden innehåller även ett orangeri och solrum samt en gemensam inglasad terrass som kan nyttjas året runt. Tillsammans med en lokal landskapsarkitekt har utemiljön skapats med uppvärmda promenadstråk, vidsträckta grönområden samt utegym anpassat för seniorer. 

- Vi ser nu fram emot att komma igång så att vi kan slå upp portarna till Björknäs i november 2019. Med en god bemanning av omsorgspersonal, sjuksköterskor och aktivitetsansvariga medarbetare i kombination med en modern och trivsam boendemiljö, har vi alla förutsättningar för att bedriva ett framtida äldreboende med en god och trygg vård och omsorg med det lilla extra, säger Kerstin Stålskog.
Kontaktperson: Theresa Hägglund, upphandlingschef Bodens kommun
E-post: theresa.hagglund@boden.com
Telefon: 070-549 09 19

Kontaktperson: Bruno Pettersson, affärschef Norlandia
E-post: bruno.pettersson@norlandia.se
Telefon: 072-205 27 05

Genvägenopendocument, id=E3DEBFB6ADA46C9BC1258210002E167B