Senast uppdaterad: 10/06/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Hon blir vd på Boden Event


02/26/2018

Boden Event rekryterar ett riktigt toppnamn till posten som vd. "Det känns jättespännande", säger kulturprofilen.

Susann Jonsson, ny vd för Boden Event.

Nu är det klart. Susann Jonsson blir vd på det kommunala bolaget Boden Event. 
– Boden är en spännande kommun där nya vindar blåser. Det finns en mottaglighet för idéer och att göra på nytt sätt och det attraherar mig, säger hon.

I dag jobbar hon som vd på Filmpool Nord.
– Jag är färdig där. Det är enkelt att köra igång saker här i livet men att veta när man är klar, det är betydligt svårare. Jag fick ett tydligt uppdrag när jag tillträdde 2012 och den senaste tiden har jag konstaterat att jag checkat av alla punkter, säger hon. 

Sin nya tjänst tillträder hon kring 1 juni och den första tiden planerar hon att orientera sig och träffa alla människor, föreningar och organisationer som gör event i Boden i dag. 
– Det finns så många bra arrangemang och engagerade människor i Boden och byarna runt omkring så för mig handlar det mer om att samordna och lyfta. Och kanske tillföra något, vi kan väl kalla det kvalitet. Sen är det klart att jag har konkreta idéer men de håller jag för mig själv så länge.

Hon har tidigare rört sig i film- och teatervärlden och blir ny i eventbranschen men har arrangerat en hel del event med Filmpool Nord. 
– Att hela tiden ha fokus på publiken tar jag med mig, men det blir mycket nytt. Och det är ju det som blir kul.
Hon tar också med sig ett stort kontaktnät och ett personligt driv.
– I samarbete med andra kan jag snurra igång saker och få det att hända grejer.

Det hon ser mest fram emot är kontrasterna, att få utveckla både kultur- och idrottsevenemang. – Jag tror att många inklusive jag själv uppfattar mig som kulturtant, men kulturtanten är minsann väldigt idrottsintresserad också så de i Boden som pysslar med sånt ska inte vara oroliga.

Susann bor i Luleå kommuns nordöstra hörn men har ändå ungefär lika långt till Boden som till Luleå och besöker gärna Boden privat. 
– Jag känner mig otroligt välkommen till Bodens kommun.  Inför det här jobbet har jag fått otroligt mycket positiv feedback, finns det en bättre början?

Kontakta Mats Berg, kommunchef på Bodens kommun vid frågor om rekryteringen.

/Josefin Wiklund, Bodens kommun/KOMM
Kontaktperson: Mats Berg
E-post: mats.berg@boden.se
Telefon: 0921-62110

Genvägenopendocument, id=E43648A71B51004EC1258240004869E2