Senast uppdaterad: 10/06/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Pressmeddelanden


Välj år: 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Näringspolitiken i Boden fordrar mod, idérikedom och resurser

2012-12-20
Kommunens verksamhet utgår från politiskt fattade beslut och
återrapporteras från förvaltningarna till politiken. Kommunens verksamhet är omfattande där vård, skola och omsorg är störst och tar c:a 80 % av den totala budgeten. Näringslivssatsningar med
kommunala medel är blygsamma i jämförelse, och tar endast 0.7 % av budgeten. Trots det är de strategiskt viktiga.

Pressinbjudan - Stor arbetsmiljökonferens i Boden

2012-12-05
Nu är det dags för årets stora arbetsmiljökonferens i Boden. Media är varmt välkomna att besöka Den goda arbetsplatsen torsdagen den 6 december på Sagabiografen i Boden.


Skolmatens näringsvärde nu direkt i mobilen

2012-11-30
Nu kan bodensarna ladda ner appen AivoMenu och få Bodens kommuns näringsberäknade skolmatsedel direkt i mobiltelefonen. Här finns också matsedlar för hemtjänsten, äldreboenden och restaurang Björken.

Hållbarhet i fokus på arbetsmiljökonferens i Boden

2012-11-13
Hur skapar man en attraktiv arbetsplats? Vad krävs för att möta morgondagens behov av arbetskraft, där allt färre ska försörja allt fler? Det kommer bland andra Pär Larshans, hållbarhetschef på Max, att berätta på Sagabiografen den 6 december.

Gips löser problem med driftstopp i kraftvärmeverk

2012-11-12
Avfallsberget växer och en av de restprodukter som växer mest är gips. Ny forskning visar hur gips kan användas i bränslemixar i kraftvärmeverk för att minska kostsamma driftstörningar. Ett forskarteam som arbetar i EU-projektet Norhtwaste Infrastructure, NWI, har kommit nära en lösning, som är bra både för miljön och för ekonomin.

Bodenföretagare på Norgeturné

2012-11-08
Bodens delegation till East West Arena utgjorde nästan hälften av de svenska deltagarna. De chartrade tågvagnarna från Sverige uppmärksammades till och med i Narviks lokalmedia.

Fler elever väljer Björknäsgymnasiet

2012-10-31
Nu bryter Björknäsgymnasiet trenden. Efter ett antal år med nedåtgående elevantal pekar nu siffrorna istället uppåt och fler väljer att gå kvar i Boden. Till pågående hösttermin har skolan fått omkring 70 fler elever än beräknat.

Pressinbjudan: Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Boden

2012-10-31
Trygghetsfrågorna är en viktig del av människors vardag. Nu finns en överenskommelse mellan Polisen och Bodens kommun om samverkan för ökad trygghet i Boden. Media inbjuds till en information om innehållet
Torsdagen den 1 november kl 11.30 i sammanträdesrum på plan A4 i stadshuset i Boden.

Eyvind Johnson-priset 2012 delas ut

2012-10-31
Bodens kommuns litteraturpris, Eyvind Johnson-priset, har i maj 2012 tilldelats författaren Johan Jönson. Priset delas ut till honom torsdagen den 1 november kl 18.00 i Forum A-salen i Folkets Hus i Boden.

Bodensare tycker till om Prästholmen under trygghetsvandring

2012-10-29
Höstens trygghetsvandring genomförs i år på Prästholmen och Killingholmen. Boende i området vandrar tillsammans med kommun, polis och fastighetsägare mellan hus och gårdar för att se vad som går att förbättra för att öka trivsel och trygghet. Media inbjuds att närvara.

Miljöteknik och nya affärsmöjligheter 24 oktober

2012-10-23
En seminariedag med fokus på affärsmöjligheter och nya produkter. Vi är glada över att presentera två föreläsare som lyckats både i Sverige och internationellt; Stefan Sandström, Sorubin, och Susanne Rostmark, FriGeo. Intresset för miljöteknik är stort och vi har ca 70 personer anmälda från hela länet.


Bodens satsar på fri kulturskola för barn och unga

2012-10-22
Bodens kommunala musikskola förvandlas till en kulturskola efter årsskiftet. Musikundervisningen blir självklart kvar, men skolan breddas med dans och drama. Och för att alla ska kunna delta blir kulturskolan gratis för Bodens barn och ungdomar.

Ny teknik för att rena arsenikförorenad jord

2012-10-10
Inom deponin Brännkläppen i Bodens kommun pågår försök med efterbehandling av arsenikförorenad jord inom ramen för NWI. Försöken leds av Lale Andreas samt Jurate Kumpiene vid LTU.


Pressinbjudan - Skogens möjligheter

2012-10-01
Göran Persson, Sveaskogs ordförande, kommer till Gunnarsbyn och berättar om Sveaskogs roll inom turism- och landsbygdsutveckling tillsammans med Norrbottens landshövding Sven-Erik Österberg.

Pressinbjudan - Årets häftigaste kocktävling hålls i Storforsen

2012-09-17
I veckan möts kockelever från hela landet i Storforsen för tävlingen Wåga Woka Wilt. På stranden till forsen ska eleverna tillaga exklusiva måltider över öppen eld med norrländska råvaror. I juryn sitter bland andra tv-kockarna Simon Lahti och Michael Björklund.
Media inbjuds att närvara under tävlingen.

Presskonferens om Lappen Cup 8-9 september

2012-09-06
Lappen Cup startade 2011 med målet att bli en tradition i Boden. Stiftare är Lars ”Lappen” Enström flerfaldig landslagsman, svensk mästare i SAAB och bördig från Bodenföreningen Hornskrokens IF.

Pressinbjudan – Kommunen tar krafttag för budget i balans

2012-08-27
För att vända den ekonomiska utvecklingen i Bodens kommun har kommunledningen och nämnderna arbetat fram förslag till åtgärder. Målet är en budget i balans 2013. De åtgärdsförslag som tagits fram presenteras nu i stora drag vid en presskonferens.

Pagla skidstadion inför Europastatus

2012-08-24
Pagla skidstadion har utvecklats kraftigt och haft många internationella tävlingar. Den 27-28 augusti kan stadion bli klassad för att få Europacup-tävlingar i skidskytte. Då kommer delegater från internationella skidskytteförbundet för att besikta anläggningen.

Pressinbjudan - Årets häftigaste kocktävling hålls i Norrbotten

2012-08-22
I september möts kockelever från hela landet i Norrbotten för tävlingen Wåga Woka Wilt. På stranden till en av Europas mäktigaste forsar ska eleverna tillaga exklusiva måltider över öppen eld med norrländska råvaror som bas. Media inbjuds till Storforsen och Älvsbyn för att närvara.

Nya tillväxtförvaltningen

2012-08-15
Den nya tillväxtförvaltningen har, efter sammanslagning av kultur- och fritidsförvaltningen och näringslivsförvaltningen, nu startat upp sin verksamhet. Vid dagens presskonferens kommer vi bl a att berätta hur förvaltningen kommer att arbeta och presentera förvaltningsledningen med de olika enheterna Unga, Fritid, Kultur och Näringsliv.

Lättläst kommunwebb för ökad tillgänglighet

2012-06-25
En stor del av Sveriges befolkning har svårt att ta sig igenom en vanlig text. Därför har Bodens kommun tagit fram en helt lättläst webbplats där allt det viktigaste från boden.se är samlat. Webbplatsen är nu också certifierad av Centrum för Lättläst.

Internationellt besök i Sävast med hållbar utveckling i fokus

2012-06-04
På tisdag får Sävasts skolor internationellt besök i form av 15 elever och lärare från Tyskland och Turkiet. Hållbar utveckling är temat för besöket och media är välkomna att närvara när gästerna får smakprov på hur skolan i Boden jobbar för miljön.

Avslutning Bodenklassikern

2012-05-30
Nu avgörs Bodenklassikern i sista deltävlingen cykling. Kampen står mellan näringslivet, kommunen och försvaret. Under hösten 2011 och våren 2012 har lagen deltagit i tre tidigare deltävlingar, löpning, simning och längdskidåkning.

Kravmärkt restaurangutbildning på Björknäsgymnasiet

2012-05-28
Livsmedels-och restaurangprogrammet på Björknäsgymnasiet jobbar hårt för att bli Sveriges bästa restaurangskola när det gäller ekologiska och närproducerade råvaror. Som ett led i det har programmet nu blivit Krav-certifierat, en kvalitetsstämpel som få andra skolor kan skryta med.

Förskolans dag firas med löpning på Prästholmen

2012-05-22
På torsdag firas Förskolans dag över hela Sverige, så även på Prästholmen i Boden. Där kommer bland annat det årliga Strandenloppet att hållas, där barn från Strandens och Rörvikens förskolor ger sig ut på löptur.

Boulevardteatern från Stockholm besöker Boden!

2012-05-08
11 och 12 maj besöker teatern Boden som enda ort i länet.
Föreställningen visas på Prästholmsskolan 11 maj kl 10.00 och på Sagateatern kl 13.00.

Johan Jönson får Eyvind Johnson-priset i litteratur 2012

2012-05-04
2012 år Eyvind Johnson-pris har idag tilldelats Johan Jönsson. Prissumman är 60 000 kronor och priset delas ut av Bodens kommun.
Juryns motivering är: Johan Jönson, född 1966, är en litterär outsider som med tegelstenstjocka diktsamlingar och stor språklig fräschör förnyat svensk arbetardiktning. Ett djupt humanistiskt patos genomströmmar hans verk. Självutlämnande och experimentlystet röjer han ny litterär mark. Hans böcker bländar med sitt egensinne och skär ett djupt snitt in i samtidens Sverige.

Välkommen till Dansens Dag 2012!

2012-05-03
Söndag 6 maj arrangeras Dansens Dag i Boden igen!

Bodens nya förvaltning

2012-04-25
Den 1 juli 2012 kommer kultur- och fritidsförvaltningen och näringslivsförvaltningen i Boden att slå ihop sina påsar. Vi vill presentera den nya förvaltningen, hur den kommer att se ut, hur den kommer att arbeta mm.

Gemensam presskonferens med anledning av senaste tidens händelser i Boden

2012-04-18
Med anledning av den senaste tidens oroligheter i Boden håller kommunen och polisen en gemensam presskonferens för att ge en lägesbild av brottsligheten i kommunen.
Under pressträffen tar vi också upp vad kommun, polis och andra samhällsaktörer kan göra för att Boden även i framtiden ska vara en trygg kommun.

Ny festmodell i Boden

2012-04-16
Helgen efter midsommar brukar Boden Alive arrangeras. I år blir det inte så. Men det betyder inte att bodensare och besökare blir utan festligheter. Nu finns ett nytt koncept med nya arrangörer.

Det presenteras vid en pressinformation tisdagen den 17 april kl 14.00 i Kommunstyrelsens sammanträdesrum i stadshuset.

Pressinbjudan - Det som händer, händer i Boden

2012-04-03
Hur kommer Bodens centrum se ut i framtiden? Under en pressträff den 4 april presenterar kommunledningen utgångspunkten för Bodens nya centrumvision.

Ny servicepunkt i Boden

2012-03-29
Måndag 2 april kl 12.00 invigs Bodens andra servicepunkt i Industrihuset i Gunnarsbyn. Servicepunkten är ett myndighetssamarbete som gynnar landsbygdens befolkning.

Pressinbjudan - Små fotografer tolkar vintern

2012-03-22
Vad blir resultatet när en treåring får en kamera och uppdraget att fota sin vinter? Det får ni reda på när Trångfors förskola har vernissage. Fotografierna och utställningen är avslutningen på barnens forskningsprojekt om vinter och snö.

Pressinbjudan - Största privata industrisatsningen i Boden någonsin

2012-03-21
Ett internationellt företag med koppling mot gruvindustrin bygger en ca 4500 kvm stor anläggning på fd AF 1 området i Boden.

110 badproffs kommer till Boden

2012-03-14
Svenska badmästareförbundets Norrlandskonferens hålls i år på Western farm i Boden 15-16 mars.

Unikt Bodenprojekt stärker landsbygden

2012-03-14
Boden är först i landet med ett myndighetssamarbete som gynnar landsbygdens befolkning. Invigning fredag 16/3 kl 12.00 i Harads vårdcentral.

Lokal UF-mässa i Enter Galleria i centrala Boden!

2012-03-06
8 mars februari kl 11-15 är det lokal UF-mässa i Enter Galleria i centrala Boden. Varje år anordnas en lokal UF-mässa där Björknäsgymnasiets UF-elever får visa upp och sälja sina produkter och tjänster. Mässan kommer att ta plats mitt i centrum, närmare bestämt Enter Galleria!


Minskad kontanthantering ger ett Tryggare Boden

2012-02-23
Den 24 februari klockan 14.00 går startskottet för projektet Tryggare Boden. Kortfattat går projektet ut på att minska kontantanvändningen i Boden för att göra livet svårt för tjuvar och lätt för bodensare och butiksanställda.

Elever vill öka matteintresset med tävling för Bodens sexor

2012-02-21
Med en stor tävling för Bodens alla sjätteklassare vill tre elever från Björknäsgymnasiet väcka intresset för matematik. Tävlingen, som är ett projektarbete, hålls på torsdag och media är välkomna att närvara.

Övning i issäkerhet och isvaksbad för Bodens ungdomar 17 februari

2012-02-15
Media är välkommen till övningen i issäkerhet och isvaksbad på Lill-Avan vid Hildursborg på torsdag. Elever från Sandenskolan deltar i övningen som leds av personal från NordPoolen.

Boden först i Sverige med tomtförsäljning över webben

2012-02-08
Nästa vecka startar Bodens kommun försäljningen av 14 tomter i Sävast. Genom ett nytt försäljningssätt, e-tjänster, kan människor från hela landet köpa sin tomt direkt via webben.

Pressinbjudan Nytt samarbete mellan Bodens kommun och Trafikverket

2012-01-31
Bodens kommun ingår en ny överenskommelse om samverkan med Trafikverket. Samarbetet innebär bland annat kartläggning av säkra skolvägar för elever, översyn av hastigheter och uppfräschning av resecentrum vid järnvägsstationen. Allt med syftet att skapa ett långsiktigt hållbart transportsystem.

Pressinbjudan - Björknäsgymnasiet satsar på elevdatorer

2012-01-27
Från och med i höst får alla elever som börjar på Björknäsgymnasiet en egen bärbar dator. Satsningen handlar om elevernas utveckling och ger dem ett bra verktyg för sina studier, som blir allt mer webbaserade.
Mer information ges under en pressträff på måndag, 30 januari.


Genvägenopendocument, year=2012