Senast uppdaterad: 10/06/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Pressmeddelanden


Välj år: 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Betlehem blir ny vänort till Boden

2013-12-20
Under sensommaren fick Boden en förfrågan från Betlehem om att bli deras vänort. Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Lidberg och vice ordförande Bosse Strömbäck är positiva till förslaget och kommer att ta upp frågan vid kommunstyrelsens sammanträde den 23 december.


- Vi vill äga fastigheterna

2013-12-18
Kommunstyrelsen samlas till ett extra sammanträde den 23 dec. Syftet är att ta ställning till en avsiktsförklaring inför ett eventuellt fastighetsköp.
- Vi vill ge en signal till Sveafastigheter att vi vill äga fastigheterna, förklarar kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Lidberg.

Hjärtstoppslarm

2013-12-16
Sex kommuner i norrbotten börjar 1/1-14 att åka på hjärtstoppslarm!

Brandvarnare räddar liv

2013-11-29
1:a advent är det brandvarnardagen och bodensarna uppmanas att testa sina brandvarnare.

Sex SM skulle sitta som en smäck

2013-11-26
Nu har det hänt igen. Bodens kommunväxel har blivit nominerad till SM i telefoni och kundservice. Fem SM har det blivit hittills och nu kan det sjätte vara inom räckhåll. Första vinsten var redan 1996.

Arne Dahl på Bodens stadsbibliotek

2013-11-19
Populär hos läsare världen över, hyllad av kritikerna, författaren Arne Dahl kommer till Bodens stadsbibliotek torsdag 21 november kl. 18.00 för att berätta om sina böcker och sitt författarskap. Arne Dahl är med sina böcker om A-gruppen och Opcop en av Sveriges mest lästa deckarförfattare. Han är nu aktuell med sin senaste bok Blindbock, som kretsar kring kopplingar mellan organiserad brottslighet, tiggeri och människohandel.

Björknäsgymnasiet blir HELt

2013-11-13
Aktuell forskning visar att ungdomar i allt större utsträckning rör sig mindre och mindre. De mår också sämre och detta leder i sin tur till försämrade studieresultat. Eftersom det märktes på Björknäsgymnasiet i Boden så tog de tag i det. I år har gymnasieskolan startat ett friskvårdsprojekt som förkortas HEL (Hälsa- Elev- Livsstil). Arbetet är ett samarbete mellan Björknäsgymnasiet, Nordpoolen och Winternet.

Bodens kommun och Försvarsmakten samarbetar för bra arbetsmiljö

2013-11-12
Vilka verktyg använder ni varje dag för att bidra till en god arbetsmiljö i er organisation? Det är nyfikenhet och ett öppet sinne som lett fram till det unika samarbete som resulterat i konferensen Den goda arbetsplatsen den 14 november 2013.

Fastighetsutredningen fortsätter - men med ny inriktning

2013-11-05
Bodens kommun fortsätter se över sin fastighetsförvaltning. Men nu är inriktningen ett helt kommunägt bolag: - Vi tror fortfarande att den lösning som diskuterats tidigare skulle ha varit bra för bodensarna. En överklagan skulle förmodligen ta år att avgöra och därför väljer vi en annan väg, säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Lidberg. - Även den nya lösningen innebär att vi skapar en samlad kommunal organisation för att sköta våra fastigheter, poängterar vice ordföranden Bosse Strömbäck.


Bredband i Unbyn invigs

2013-10-31
Boende i Unbyn har tillsammans med Bodens kommun byggt ett bredbandsnätverk. På lördag den 2:a november invigs det klockan tolv i ”Gymnastiken”. Nätverket som nu står klart klarar hastigheter upp till 1000 Mb/s. Efter samarbetet står nu nätet klart för invigning.

Full öppenhet i fastighetsutredningen-pressinformation

2013-10-18
Det har uppstått en diskussion där fullmäktigeledamoten Hendrik Andersson begärt att få ut vissa handlingar som han anser borde ha ingått i beslutsunderlaget för ärendet om fastighetsutredningen. Kommunledningen anser att alla fakta av betydelse redovisats i det underlag som sänts ut, men har ändå beslutat att lämna ut alla handlingar.

Är dagens återvinning morgondagens saneringsobjekt?

2013-10-15
Är LKAB världens mest hållbara gruvbolag? Hur kan miljöteknikbranschen samverka? Det är några frågor som vi hoppas att få svar på under "Bra miljö -> bra affärsmöjligheter" 17-18 oktober på Western Farm i Boden.

Inbjudan: Presskonferens om socialnämndens ekonomi

2013-10-09
Socialnämnden i Boden har under en längre tid arbetat med olika åtgärder. De syftar alla att komma till rätta med ett ekonomiskt underskott. Från Bodens politiska ledning har vi sett en fara med att allt för mycket fokus tas från nämndens kärnverksamheten till ekonomi. Därför har ett arbete som syftar till att höja kvalitén inletts inom nämndens område.

Vandring för ett tryggare område

2013-10-08
Trygghetsvandringen är ett evenemang där Bodensare får möta de som påverkar området de bor i. Varje år anordnas den på olika platser i Bodens kommun där medborgare faktiskt får träffa fastighetsförvaltare, kommunen, poliser och andra ansvariga. Syftet med vandringen är, förutom information, också att medborgare får göra sin röst hörd.

Boden vill arrangera EM i skidskytte

2013-10-03
I19 IF har ansökt om att få arrangera EM i skidskytte 2016. Det är sedan tidigare klart att militära VM på skidor arrangeras i Boden 2015 med bland annat skidskytte, skidor och alpint.

BODENS BOKBUSS ÅKER 130 MIL TILL BOKMÄSSAN I GÖTEBORG

2013-09-17
På måndag bär det av. Bodens nya bokbuss åker 130 mil under tre dagar för att finnas på plats på den stora bokmässan i Göteborg 26-27 september. Med målet inställt på att bli årets bokbuss kommer vi att visa upp den nya bussen, berätta om vårt nya rullande bibliotek och Norrbottens nya, unika bibliotekssamarbete. Resan möjliggörs genom ett sponsoravtal med bussens tillverkare.

Deckarhöst på Bodens stadsbibliotek

2013-09-13
Nu är höstens program här! Bodens biblioteksbesökare kan se fram emot en riktig deckarhöst med besök från både Arne Dahl (21/11) och Tove Alsterdal (1/10).

Goda utsikter för Boden i Insikt

2013-09-10
Nu finns resultatet från undersökningen Insikt. Den redovisas i Öppna jämförelser från Sveriges kommuner och landsting och mäter kommunens service till företag i samband med myndighetsutövning. Resultatet sammanfattas i ett Nöjd Kund Index (NKI). Boden ligger mycket nära genomsnittet för deltagande kommuner. (Boden 66, snitt 67). Men det finns saker att förbättra.

Nästa steg i fastighetsutredningen

2013-09-04
Bodens kommun har tagit emot PWC:s rapport. Därmed går fastighetsutredningen in i ett nytt skede. Rapporten kommer närmast att diskuteras med partiernas gruppledare.

Boden firar kulturarvsdagen 8 september

2013-09-04
Var låg Bodensia från början?
Hur har Pumptorget fått sitt namn - och vad var Den blodiga yxan?

Frågetecknen kommer att rätas ut på söndag då Boden på flera håll uppmärksammar den nationella kulturarvsdagen, i år med temat: människors mötesplatser.

Fastighetsutredningen breddas

2013-08-27
För att skapa en politisk samsyn inför den fortsatta utredningen föreslår majoritetspartierna (S och V) att en politisk styrgrupp tillsätts.

Unikt utbildningsavtal i Bodens kommun

2013-08-23
Nu är det klart att utbildningsförvaltningen i Bodens kommun sluter ett fyraårigt avtal med Student Consulting för vikarieförsörjningen. Avtalet har många vinnare.

BodenBo lyfts ur fastighetsutredningen

2013-08-20
Utredningen om gemensamt fastighetsbolag i Boden går vidare. Från och med nu undantas dock stiftelsen BodenBos fastigheter.

Ny utformning av Medborgarplatsen

2013-07-11
Nu har Medborgarplatsen fått fler sittplatser och planteringar och vägarbetena är på
väg att avslutats inför sommaren. För att tillgodose handel och turism har en tillfällig
lösning för trafiken kring Medborgarplatsen genomförts i väntan på politiskt beslut.

Gemensamt steg för tillväxt i Boden

2013-06-19
Verksamheterna näringsliv, kultur, fritid och unga bildade för ett år sedan tillväxtförvaltningen. Nu har Bodens fyra näringslivsorganisationer bildat en gemensam organisation och nu tar vi nästa steg gemensamt.

Vi värnar om trygga Boden

2013-05-28
Torsdagen de 30 maj kl 12.30 blir det en samling på Kyrkbacken vid Överluleå kyrka med anledning av den senaste tidens händelser i Boden. Media inbjuds att närvara.

Inbjudan: Pressträff angående trafiken i centrum

2013-05-20
Hur trafiken ska se ut i centrala Boden är en omdebatterad fråga. Kommunledningen kallar därför till en pressträff innan dagens kommunstyrelse för att redovisa sina tankar på en tillfällig lösning för sommaren följt av ett helhetsbeslut senare i höst.

Pris till rådiga bodensare delas ut för första gången

2013-05-03
På måndag delas för första gången utmärkelsen Årets trygghetsinsats ut i Bodens kommun. Priset ska gå till någon som vågat agera och exempelvis räddat liv, hindrat en olycka eller ingripit för att förhindra brott. Utmärkelsen delas ut innan kommunfullmäktiges sammanträde.

Så påverkar Kommunals strejk bodensarna

2013-04-26
Kommunal har varslat om strejk i 100 kommuner, landsting och Pactaföretag från och med måndag 29 april. Boden är en av kommunerna som berörs. Om strejken bryter ut påverkar det bodensarna på flera sätt.

Unga tar plats i stadshuset

2013-04-18
Boden tar ytterligare ett steg för att öka ungdomars inflytande i kommunen. Ungdomsfullmäktige får en styrelse och en egen budget för att arbeta med ungdomsfrågor.

Biogaspotentialen motsvarar 10% av bilkörningen

2013-04-17
Den outnyttjade biogaspotentialen motsvarar nästan 10% av bilkörningen i regionen. Det visar en inventering som gjorts av Anders Lagerkvist och Tommy Wikström i projektet North Waste Infrastructure. Målet är att fördubbla biogasproduktionen i Boden och då behövs mer avfall som kan bli gas. Inom 15 mils radie från boden finns idag 200 kton outnyttjat rötbart avfall.

Landshövdingen kommer till Boden

2013-04-16
På onsdag, 17 april, gör Norrbottens landshövding Sven-Erik Österberg sitt första officiella besök i Boden. Dagens tema är biogas och samhällsplanering. Media har möjlighet att möta landshövdingen under en pressträff i Bodens stadshus kl 11.30.

Flyttningar i stadshuset för bättre arbetsmiljö

2013-04-09
I april och maj påbörjas ombyggnationer och flyttningar i och utanför Bodens stadshus. Detta för att uppfylla Arbetsmiljöverkets krav på socialförvaltningens lokaler. Under flyttiden kommer medborgarna hitta flera av kommunens enheter i nya lokaler.

Pressinbjudan - Staffan Eklund klar för Boden!

2013-03-27
Årets värvning om man ska prata sporttermer. Staffan Eklund som fram tills nu varit förbundskapten för svenska skidskytteförbundet i 14 år kommer från och med den 1 juni att ha Boden och Boden Arena som sin framtida spelplan.

Invigning av Hästkraft Boden och Norrbottens Hästklinik

2013-03-22
Lördagen 16 mars invigdes Hästcentrum Boden med hjälp av fem hästintresserade ungdomar som tillsammans släppte upp 500 heliumballonger i luften. Förutom invigningen genomfördes även en namnceremoni och öppet hus.

I Boden är handeln en ”A-bransch”

2013-03-18
Handeln är en viktig faktor för Bodens tillväxt som sätter Boden på kartan, lockar besökare och bidrar till trivsel. En stor del av Bodens kvinnliga företagare finns inom handeln. För första gången arrangerar vi nu en näringslivsdag där handel och mode står i fokus.

Pressinbjudan: Livet Leker på Boden Arena

2013-02-26
På fredag är det dags för andra upplagan av Livet Leker, mässan för alla som är 55+. Under mässdagarna kommer bland andra Katarina Hultling och Anders Lundin att stå på scen. Media är varmt välkomna.

Nytt fastighetsbolag i Boden under utredning

2013-02-19
Bodens kommun har påbörjat en utredning av sitt fastighetsbestånd. Inriktningen är att samordna alla fastigheter där kommunen har långvariga intressen i ett gemensamt bolag. Kommunen öppnar för externt delägarskap i bolaget. "Vi tror att den här förändringen kan skapa förutsättningar för både hög kvalitet och god ekonomi. Utredningen får visa om det stämmer", säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Lidberg. Utredningen förväntas vara klar före sommaren.

Vad tycker företagen om kommunens service?

2013-02-19
Det vill kommunstyrelsen gärna veta. Därför har vi valt att ansluta oss till Sveriges Kommuner och Landstings servicemätning av kommunernas myndighetsutövning gentemot företag. Nästan 200 kommuner deltar i årets undersökning.


Livet Leker är tillbaka på Boden Arena

2013-02-05
Bodens kommun upprepar succén från 2011 och presenterar för andra gången Livet Leker, mässan för alla som är 55+. Målet är att inspirera äldre till ett innehållsrikt liv och visa upp Boden som en bra stad att bo i. Mässan går av stapeln den 1-2 mars.

Femte SM-segern för kommunväxeln i Boden

2013-01-31
Vid dagens prisutdelning i SM i telefoni och kundservice tog Bodens kommunväxel guld igen.

Genvägenopendocument, year=2013