Senast uppdaterad: 10/06/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Pressmeddelanden


Välj år: 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Elever bjuder in lokala politiker till hearing

2017-11-24
Elever vid Lärvux har som ett skolprojekt att arbetat med samhällskunskap och demokratifrågor. Några lokala politiker bland dem kommunalrådet Inge Andersson har bjudits in till en hearing. Hearingen hålls av eleverna.

PRESSINBJUDAN: Smygpremiär för Bodens platsmarknadsföringsfilm

2017-11-22
På torsdag, den 23 november, klockan 13.00 på Sagabiografen är det smygpremiär för Bodens platsmarknadsföringsfilm ”En plats på jorden”. Filmen har just blivit redigerad så den är alldeles färsk. Det är en kortfilm på cirka fem minuter. Tanken med filmen är att den ska visa sidor av Boden som anses vara attraktiva. Målgruppen är blivande Bodensare.

Varmt välkommen på filmvisning!

Hela Svedjebacka äldreboende saneras från vägglöss

2017-11-10
Efter tidigare genomförd sanering av två avdelningar på äldreboendet Svedjebacka i Boden har sökhundar nu genomsökt hela äldreboendet. Hundarna indikerar vägglöss på fler avdelningar och äldreboendet ska nu utrymmas.

Det luktar bensin i Unbyn

2017-10-20
Ett flertal hushåll i Unbyn har anmält att det luktar bensin. En rad olika tester genomförs av tekniska förvaltningen på Bodens kommun.

Bodens nya rekryter får se staden

2017-09-27
Under kvällsöppet i Bodens centrum torsdag 28/9 anordnas en stadsorientering där de nyinryckta rekryter vid Försvarsmakten ska orientera sig runt i centrum med start på soldathemmet och målgång på Centrumtorget. Majoriteten av rekryterna kommer från andra delar av Sverige och har aldrig varit i Norrbotten eller Boden förut. Syftet med stadsorienteringen är att de ska få lära känna Boden och framför allt centrum bättre.

Helena von Zweigbergk och Brutus Östling till Bodens stadsbibliotek

2017-09-13
Bodens stadsbibliotek presenterar idag höstens program. Bibliotekets besökare kan bland andra träffa författaren Helena von Zweigbergk och en av världens främsta fågelfotografer - Brutus Östling.

Bodens kommun prövar faktura juridiskt

2017-07-04
Bodens kommun ifrågasätter delar av faktura för utförda måleriarbeten. Fakturan går nu till juridisk prövning.

- Det är beklagligt att vi inte har kunnat nå en uppgörelse, säger Jonas Johansson vid kommunens fastighetsförvaltning.

Fler ungdomar kan erbjudas feriearbete

2017-06-22
I år kan Bodens kommun ge fler ungdomar möjlighet till feriearbete jämfört med tidigare år.
Precis som tidigare år har kommunen anordnat sommarjobb under tre treveckorsperioder med start efter skolavslutningen.

Aktivitetsdagen en av årets höjdpunkter

2017-06-13
Sedan många år tillbaka anordnas varje sommar en aktivitetsdag för bodensare som har funktionsnedsättning.
Inbjudan skickas till alla som bor i kommunens gruppboende och till de som har sysselsättning i daglig verksamhet.

Hyllade Idoldeltagaren Simon Zion kommer till Boden Alive

2017-06-07
Simon Zion har tagit Sverige med storm. I Idol 2015 hyllades han av juryn från sitt första framträdande till finalen i Globen. Sedan dess har Simon Zion jobbat med sin EP som släpps 13 januari och produceras av Måns Lundberg (Håkan Hellström, Deportees, Veronica Maggio). Simon är nu aktuell med nya singeln ”Ego Avenue”.

Norrbottensbandet Magnettes med världen som arbetsfält spelar på Boden Alive

2017-06-02
Hyllade The Magnettes har charmat publiken i USA, England, Kanada och Spanien. De har visat upp sig på heta festivalen SXSW, bidragit med färg och musik på Pride och hyllat David Bowie. I år kommer äntligen debutalbumet ”Ugly Youth”, från den egensinniga popgruppen från Pajala.

Lyckat integrationsprojekt inom lokförarutbildningen

2017-05-30
Med hjälp av riktade medel hoppar i september nya elever med utomsvensk bakgrund på tåget mot ett nytt och spännande yrke. Ett samarbete mellan Bodens kommun och utbildningsanordnaren TCC har möjliggjort för dessa elever att bli lokförare genom att språkligt anpassa urvalstesterna och ge extra stöd i undervisningen. Eleverna kommer att under 60 veckor, varav 22 är praktik, studera tillsammans med svenskfödda elever för att i slutet på 2018 stå till branschens förfogande som färdiga lokförare.

Samverkan och dialog lyfter företagsklimatet i Boden

2017-05-22
Bodens företagsklimat blir bättre och bättre. Det visar en undersökning som Svenskt näringsliv gjort, den publicerades den 22 maj. Undersökningen om Företagsklimat görs årligen och pågår i några månader. I undersökningen ställs frågor om företagande och dess relation till kommunen. I Norrbotten deltar alla kommuner i undersökningen.

Eric Gadd firar 30 år som artist i Boden

2017-05-11
En jubilerande grammisvinnare och ett nytt hett band, Södra station gästar årets Boden Alive. Festivalen och Boden välkomnar Erik Gadd och Södra Station. Erik Gadd har släppt elva studioalbum och står bakom många klassiker. Bandet han turnerar med, Södra station, har nominerats till P3- guld. De klev in på Sveriges musikscen 2016.

Boden har många miljövänliga fordon

2017-05-08
Bodens kommun toppar listan på flest andel kommunägda miljövänliga fordon i Norrland. Det framgår av statistik från kommun- och landstingsdatabasen Kolada.

- Det är glädjande och visar att vi är på rätt väg, anser Sead Maglic, ordförande i tekniska utskottet.

Bodens kommun deltar i Krisberedskapsveckan 2017

2017-05-05
Den 8-14 maj är det dags för Krisberedskapsveckan 2017. Det är en nationell kampanjvecka för att få hushållen att börja reflektera över hur man tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation. Reflektionerna börjar vid att viktiga samhällsfunktioner som el-, vatten- och telekommunikationer slutar fungera. Bodens kommun deltar i kampanjen.

Sverigepremiär av årets konsert & musikupplevelse, LEGENDS OF POP under Boden Alive

2017-04-28
Aldrig har så mycket adrenalin byggts upp som när episka låtar fullkomligt förtrollar trumhinnorna och kroppen lever ett eget liv för att möta det som förenar oss när vi tillsammans njuter av genialiska och odödliga hits av modern tids största popstjärnor. Självklart pratar vi om några av vår tids största ikoner, vars karisma saknar motstycke. Dessa legender ska nu tolkas, twistas och hyllas av en fenomenal ensemble i konserten.

Nordpoolen och Far East går skilda vägar

2017-04-27
Nordpoolen avslutar nu avtalet med restaurang Far East. Det innebär att under maj månad stänger lunchrestaurangen, badfiket samt serveringen i relaxen.

Gemensamt krafttag av Försvarsmakten och Bodens kommun

2017-03-09
Bodens kommun och Försvarsmakten i Boden delar samma utmaning med att attrahera och behålla unga människor inom Försvarsmakten och Bodens kommun. Gemensamt krafttag har tagits för att tillsammans skapa bra förutsättningar för att få fler rekryter och soldater att komma till Boden, trivas och vilja stanna kvar.

Christina Rickardsson på Bodens stadsbibliotek

2017-02-28
Christina Rickardsson första levnadsår var i en grotta i djungeln i Brasilien, som sedan följdes av år som gatubarn. När hon var åtta år adopterades hon till familj i Vindeln i Västerbotten.
På stadsbibliotek i Boden kommer Christina att berätta mer om sin självbiografi ”Sluta aldrig gå”.


Presskonferens- Grön el ska ge många nya jobb till Boden

2017-02-28
Bodens kommun kommer tillsammans med Vattenfall att presentera den gemensamma planeringen av ett nytt megaindustriområde i Boden.

Invigning av budolokaler

2017-02-24
Invigning av budolokaler för bl.a. personer med funktionshinder idag kl 18.00 på Hildursborg i Boden. Välkommen!

Samtal med kollegor kan minska utbrändhet

2017-02-17
Bodens kommun har nu som målsättning att minska sjukskrivningar till följd av stress och psykisk ohälsa. Därför ingår nu kommunen i ett landsomfattande projekt, tillsammans med SKL och 13 andra kommuner.

Resanderekord för lokaltrafiken i Boden

2017-02-08
2016 var ett rekordår för lokaltrafiken i Bodens kommun. Antalet resor uppgick till 492 071 stycken vilket är den högsta resandenivån som uppnåtts. Det är en ökning med drygt 17% eller 85 227 resor gentemot föregående år.

Utbildningsförvaltningen Boden bjuder in till presskonferens

2017-01-27
En ny förskoleutredning som tagits fram av utbildningsförvaltningen vid Bodens kommun visar på stora förändringar de kommande fem åren.

Bucklan till Boden

2017-01-25
Växeltelefonisterna vann för sjunde gången SM i telefoni och kundservice. De var med i klassen kommunspecial. Prisutdelningen äger rum på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm.

Framtiden i Boden

2017-01-25
Framtid Boden är en mässa som arrangeras för ungdomar och arbetssökande i Boden. Den arrangeras för tredje året i rad. Den är ett samarbete mellan olika samhällsaktörer i Bodens kommun.

Vårens program på Bodens stadsbibliotek

2017-01-25
I vår besöker Christina Rickardsson och Katarina Kieri Bodens stadsbibliotek. Dessutom satsar biblioteket på att öka kunskapen om och intresset för teknik med Digital onsdag och Boden Makerspace. För barn och unga startar bokklubben Bokslukarna och en ny bokcirkel för ungdomar.

Kommunikationschef lämnar sitt uppdrag

2017-01-18
Jan-Olov Bäcklund, har lämnat sitt uppdrag som kommunikationschef vid Bodens kommun.

Genvägenopendocument, year=2017