Senast uppdaterad: 01/25/2018
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Etableringsservice


Anneli Åkerman��ppnas i nytt f��nsterFunderar du på Boden som etableringsort?

Vänd dig då till oss så hjälper vi dig med information om kommunen, kontakter, lokaler, visning med mera. Kontakta Leif Engström, 0921-629 72, eller Michaela Strömberg, 0921-629 71.

Lokaler och mark   Öppnas i nytt fönster Här finns ett sökbart register för lediga lokaler och mark i Boden.

Industrimark
Kommunen har ledig industrimark på ett flertal platser. Kontakta Anneli Åkerman��ppnas i nytt f��nster 0921-621 52, Glenn Nylander��ppnas i nytt f��nster 0921-629 68 eller Cecilia Kvibacke 0921-627 06. 

  

Boden har gått igenom en förändring från hemlig militär- och sjukvårdsstad till en modern småstad. Boden ligger i centrum av ett relativt tätbefolkat område av Norrbotten. Här bor drygt 28 000 personer och inom en 8 mils radie bor mer än 170 000 människor. Det finns mycket goda kommunikationer och en väl utbyggd IT-infrastruktur. Luleå Airport, som ligger cirka 40 minuter från Boden, är en av landets största flygplatser.

UpplevBoden.nu

En viktig del av Bodens näringsliv är besöksnäringen med attraktioner i toppklass som till exempel Treehotel  Öppnas i nytt fönster, Storklinten  Öppnas i nytt fönster, Nordpoolen  Öppnas i nytt fönster, Western Farm  Öppnas i nytt fönster, Rödbergsfortet  Öppnas i nytt fönster, vilket har lett till att handelsutbudet i Boden ökar. Bara sedan Enter galleria byggdes har en mängd etableringar skett både i centrum och i handelsområden en bit utanför.

Ekokommunen Boden

Miljötänk och eko-näringen är ett av Bodens kännetecken. På orten finns både sopförbrännings- och biogasanläggning. Många av kommunens fordon och lokaltrafikens bussar drivs med biogas från Boden. North Waste Infrastructure är ett centrumprojekt som utvecklar en gemensam plattform för miljöteknisk affärsutveckling i regionen. Särskilt fokus läggs på återvinning av restprodukter.

Lilla stadens alla fördelar

I Boden finns den lilla stadens alla fördelar som närhet till naturen, ett rikt föreningsliv och möjligheter att bo bra till rimliga priser. Det finns mängd utbildningsmöjligheter med skolor som både drivs i kommunal och privat regi. För den som vill läsa vidare är det inte långt till Luleå tekniska universitet.

 


Länkar


Genvägen