Senast uppdaterad: 01/25/2018
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Landsbygdsutveckling


Årets By/Bygd

Årets By/Bygd utses varje år av kommunstyrelsen i samråd med Bodens Landsbygdsråd och ett pris till byn på 10 000 kr utdelas i augusti i samband med Skördefest- och miljödagar.

Årets Landsbygdsföretagare
Kommunstyrelsen utser varje år Årets landsbygdsföretagare och ett pris på 10 000 kr utdelas vid Näringslivsgalan. 


 

Bidrag för utveckling av landsbygden

Det finns bidrag att söka till olika projekt och annat som främjar en fortsatt utveckling av landsbygden. Nu kan ni söka bidrag via Bodens kommunens  e-tjänsterÖppnas i nytt fönster. Våra e-tjänster kräver att ni har e-legitimation.  Läs mer om hur du laddar ner och nyttjar e-legitimation på www.e-legitimation.se.

Byapeng

I Bodens kommun finns i dag ett fyrtiotal byautvecklingsgrupper. De flesta av dessa söker varje år den så kallade byapengen. Byapengen fördelas efter antal boende i byn. Föregående års verksamhetsberättelse ska bifogas med ansökan. Blankett finns att skriva ut under rubriken "Blanketter" i vänstra menyn.

Projektmedel

Förutom byapeng kan byautvecklingsgrupperna söka projektmedel till olika utvecklingsprojekt i byarna. Tillväxtkontoret har i samråd med Bodens Landsbygdsråd tagit fram regler för vilka projekt som kan få stöd.

 

 


Genvägen