Senast uppdaterad: 04/27/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Erikslunden


Entrén till Erikslundens demensboende
Entré Erikslunden

Erikslunden är ett äldreboende med inriktning mot personer med demenssjukdomar. Boendet består av 54 lägenheter som är fördelade på sex avdelningar. Vid varje enhet finns gemensamhetsutrymme med TV och radio samt ett gemensamt kök och måltidsrum där vi äter tillsammans.

Alla lägenheter ligger på markplan i en naturskön miljö med tallskog, ängar, trädgård, grillplatser samt fina promenadstråk. Vid Erikslunden finns tillgång till bastu och bubbelbad, ett litet gym samt ett minnesrum. Minnesrummet är inrett med äldre, igenkännbara föremål från några årtionden tillbaka. I direkt anslutning till äldreboendet finns en kooperativ förskola, Barncompaniet.

Varje lägenhet är utrustad med trinettkök, stort badrum, medicinskåp, värdeskåp, trygghetslarm och säng. Övriga möbler tar den boende själv med sig och på så sätt blir lägenheten lik hemmet, vilket är viktigt för trivseln.

Aktiviteter planeras och genomförs vid respektive avdelning samt gemensamt på Torget, vår samlingsplats mitt i huset. Vi samverkar bland annat med Röda Korset, pensionärsorganisationer, olika kyrkliga samfund, förskolan Barncompaniet samt Vuxenskolan.

Exempel på aktiviteter är sång och musik, bingospel, gymnastik, gudstjänst, utevistelse, tipspromenader, grädda våfflor, meningsfulla sociala samtal, korvgrillning och bakning.

Postadress: Erikslunden, Gammelängsgatan 2 E, 961 67 BODEN


Kontaktinformation


Enhetschefer
Telefon: 0921-782 90 0921-782 91

Genvägen