Senast uppdaterad: 09/14/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Konst


Konst i samtid och historia


Ett montage med bilder av offentlig konst i BodenÖppnas i nytt fönster

I Boden finns ett brett och starkt konstintresse med historisk förankring. Bodenskolan är namnet på den grupp av 14 konstnärer som var verksamma i staden under 50-60-talet och som tillsammans anordnade kurser, målarresor och utställningar ihop. Gruppen umgicks, lärde sig av och inspirerade varandra, och anses idag utgöra en viktig del i norrbottens konsthistoria.

Med konstföreningar, konsthallar och andra intressenter så har intresset för konst i Boden fortsatt öka. Som besökare i Bodens stadskärna kan du enkelt ta del av vackra muralmålningar, skulpturer och andra konstverk ute i det offentliga.

I Enter Galleria har Konstgillet en konsthall där de arrangerar uppemot 10 utställningar årligen. Om du själv är intresserad av att skapa finns Bodens konstförening som anordnar allt från teknikkurser och föredrag till utställningar med medlemmarnas egna konstverk.

Sist men inte minst finns den sex våningar stora länskonsthallen Havremagasinet, som med sina 3600 kvadratmeter, visat upp internationell samtidskonst sedan dörrarna öppnades 2010.

Information om aktuella eller kommande utställningar, kontaktuppgifter till föreningar och annan information hittar du i länklistan till höger.


Länkar


Genvägen