Senast uppdaterad: 06/01/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

MusikThe Glorias under Kulturnatta 2013

Musik förenar!

Boden har ett rikt musikliv med högkvalitativa svenska och internationella produktioner. Den ideella verksamheten med körer, folkmusikgrupper, ungdomsgrupper, lokala band med mera har gjort Boden till en riktig musikstad.


Bodens Orkesterförening – från symfoni till musikal

Vår förening är en samlingsplats för unga och gamla, herrar och damer, yrkesmän och amatörer, lärare och elever som spelar musik för symfoniorkester. Vi framför både symfoni-, opera-, operett- och musikalmusik. Orkesterföreningen har även ett storband som är unikt för Norrbotten.

Bodens Orkesterförenings hemsidaÖppnas i nytt fönster

Gubbröran med Eva – dansvänligt och socialt

Vi är en grupp glada pensionärer som träffas en gång i veckan och spelar allsång, evergreens och dansvänlig musik. Vi framträder ofta på olika platser och tillfällen.

I gruppen finns fiol, keyboard, dragspel, gitarr, kontrabas och sång. Alla är amatörmusiker men flera har spelat med olika musikgrupper tidigare.

Gubbrörans hemsidaÖppnas i nytt fönster

Bodens Dragspelsklubb – evergreens och underhållningsmusik

Vår grupp består av 7 dragspel, bas, gitarr och trummor. Vi har en allsångsrepertoar med ca 100 populära allsånger, samt en diger pärm med danslåtar och annan fin underhållningsmusik.

Bodens Dragspelsklubbs hemsidaÖppnas i nytt fönster

Bodens Spelmän – dans och gemenskap

Vi är 9 aktiva spelmän, 4 fioler, 2 dragspel 2 bas och 1 gitarr. Vi spelar i första hand genuin folkmusik, dansvänlig musik och övrig scenunderhållning. Gruppen träffas varje tisdagkväll för övning och gemenskap i Robbgården.

Bodens Spelmäns hemsidaÖppnas i nytt fönster

3.7 – bryter utanförskap

3.7 är en förening för funktionsnedsatta och deras familjer och anhöriga. Målet är att bryta utanförskap och isolering med meningsfulla aktiviteter. Utifrån önskemål anordnar vi musik, dans, disco, konst, studiecirklar, föreläsningar, utflykter, marknader mm. Vi lyssnar, är tillgängliga, umgås, sitter med på möten och hjälper till med olika typer av blanketter. Allt sker på frivillig basis.

3.7 hemsidaÖppnas i nytt fönster

Harads Byaförening – kulturskola och vinterfestival

Vi äger samlingslokalen Edeborg där många evenemang äger rum året runt. Den nyttjas till allt från revy, zumba och andra kulturarrangemang.  Vi är en av de drivande föreningarna i Edeforsbygdens Vinterfestival och anordnar också kulturskola för bygdens barn och ungdomar i samarbete med Haradsrevyn.

Harads Byaförenings hemsidaÖppnas i nytt fönster

Estetiska programmet

Många av kommunens kulturutövare och även framgångsrika sångare och musiker har sin bakgrund på Björknäsgymnasiets estetiska program. Här lär du dig grunderna som bär dig vidare ut i livet med ett brett spektra av kunskaper för scenen och arbetet runtomkring. 

Mer information om det estetiska programmetÖppnas i nytt fönster


Genvägen