Senast uppdaterad: 11/13/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Scener


Kläppenteatern
Kläppenteatern. Repetition inför Spionoperan 2013.

I Bodens kommun finns en mängd scener att nyttja för olika typer av evenemang. Välj mellan allt från den stora multiarenan till små personliga scener där ni kommer nära publiken, ute eller inne, centralt mitt i stan, i folkparksmiljö eller på landsbygden.

Inomhusscener

Björksalen

Björksalen i Boden räknas idag som en av de bästa konsertsalarna i Sverige. Den är speciellt lämpad för klassisk musik med klang och stråkinstrument men nyttjas även till en mängd andra typer av konserter.

I Björksalen finns också en av de bästa konsertflyglarna, mycket uppskattad av Staffan Scheja och Peter Jablonski, för att nämna några av de pianosolister som haft konserter i Björksalen. Flygeln är alltid uppstämd till 442 Hz. I lokalen finns hörselslinga. Björksalen har 398 sittplatser. 

Plats: Björknäsgymnasiet. 

Scenfakta: Scenen är 17,55 meter lång och 10,8 meter djup. Takhöjden är drygt 5 meter på den lägsta nivån närmast väggen.

Bokning: Björknässkolans expedition, telefon 0921- 625 00.

Sagateatern/Sagabiografen

Sagabiografen är idag en av de få bevarade stora biosalongerna i Sverige. Biografen är digitaliserad, har ett bra surroundljud och är en av få biografer som visar direktsänd opera bland annat från Metropolitan i New York. Lokalen har totalt 424 sittplatser samt 4 rullstolsplatser.

Som teatersalong passar Saga för föreställningar inom teater, revy, musikal och vissa konserter. Saga har ett orkesterdike vilket gör lokalen lämplig även för operaföreställningar. Här finns också en flygel som är uppstämd till 440 Hz. Hörselslinga finns.

Scenfakta: Spelyta 9 x 7 meter. Scenöppningens takhöjd är 6,8 meter. Högsta takhöjd är 11,6 meter. Scendjupet är 6,7 meter. Scenlängden är knappt 10 meter.  Takhöjden utanför scenens yta är 4,2 meter.

Folkets Hus hemsidaÖppnas i nytt fönsterFolkan

Folkan har en scen som passar för mindre musikensembler och för vissa teateruppsättningar och dans. Den fungerar även bra för konferenser. I Folkans lokal kan även barservering anordnas i anknytning till ett arrangemang.

Scenfakta: Bredd 6,80 m, djup 5,60 m, takhöjd från scengolvet 2,20 m och ifrån dansgolvet 2,80m.

Folkets Hus hemsidaÖppnas i nytt fönster

Havremagasinet

I vår länskonsthall Havremagasinet, finns en mindre scen för intimare föreställningar. Scenen är 3x2 meter stor och 30 cm hög, golvyta runtom kan också användas.

Scenen ligger i cafédelen och oftast kombineras fika och föreställning.

Ett större samt mindre ljudanläggning finns att nyttja.

Salen rymmer 100-150 personer och här finns också möjlighet att hålla föreläsningat, workshop mm

Havremagasinets hemsida

Utomhusscener


Kläppenteatern - Sveriges första eko-friluftsteater


Kläppenteaterns hemsidaÖppnas i nytt fönster

Örat

Sveriges nordligaste multiarena!

På Boden Arena blir stämningen och känslan väldigt speciell. Midnattsljusa sommarnätter och en vinterhimmel med norrsken sätter sin glans på allt från idrottsevenemang  och konserter till möten och events.

Plats: Boden Arena finns på AF 1-området.

Bokning: 0921-62299 eller 0921-62296 

 


Genvägen