Senast uppdaterad: 03/14/2016
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Lule älv


Foto: Robert Westin Arctic fishing

Boden har ett av landets bästa fiskevatten för havsöring och det bara några minuter från centrum. Ett par hundra meter nedströms Bodens kraftstation är fiske tillåtet. Området är ett av landets mest frekventerade sportfiskevatten räknat i årstimmar.

Det fantastiska fisket är tillåtet året runt, från Svedjebron och nedströms ända till kommungränsen vid Unbyn. Havsöringen är för det mesta på hugget och siken likaså. Däremot är laxen mycket svårfångad, men den finns där och kan nappa om du har tur.

Det är enkelt att ta sig ned till älvens strand och det finns flera platser, både på norra och södra sidan av älven, där vägar går ända ned till vattnet och möjlighet finns att sjösätta båt.

Aktuellt vattenflöde i Lule älvÖppnas i nytt fönster

Fiskearter

Havsöring, sik, lax samt abborre och gädda. Viktigt att veta: Minimimått för havsöring är 40 cm.

Typ av fiske/fiskeredskap

Du kan fiska både från land och båt. Det lämpar sig för spinnfiske, trolling efter båt eller bottenmete. Vintertid går det alldeles utmärkt att pimpla efter siken.

Service

Toaletter, vindskydd och eldstäder finns. I Bodsvedjan finns båthamn med gästplatser. Här går det alldeles utmärkt att sjösätta sin båt. Kontakta hamnvärden Börstingen��ppnas i nytt f��nster för mer information.

Kortköp

Turistbyrån
0921 - 624 10
Upplevboden.nu��ppnas i nytt f��nster

Intersport
0921 - 168 80

Statoil
0921 - 143 22

 


Genvägen