Senast uppdaterad: 10/27/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Torpgärdsskolan


Välkommen till oss


Torpgärdsskolan är belägen i ett större villaområde ca 5 km från Bodens centrum, med sitt huvudsakliga upptagningsområde - Bodsvedjan, Norrbyarna, Norra Svartbyn, Södra Svartbyn och Torpgärdan. Barn från andra bostadsområden är välkomna i mån av plats. Skolgården består av både skog, gräsområden och lekytor. Närheten till skog och natur medger goda möjligheter för friluftsverksamhet, skidåkning och skridskoåkning.

På skolan finns skolverksamhet från förskoleklass till årskurs 6, samt tre fritidshemsavdelningar. Galaxen och Kometen för åk F-2 samt Stjärnans fritidsavdelning från åk 3-6.


Vår profil


Skolans profil är Hälsa och Livsstil inom ramen för Hållbar utveckling.

Profilen vill ge förutsättningar för ett gott liv med god livskvalitet och hälsa och fungerar som en kompass. Perspektivet hållbar utveckling läggs på skolans alla ämnen och kan ses som ett urvalsinstrument vid val av innehåll,– hjälper oss att ställa frågan om vilka kunskaper vi behöver för ett gott liv. Profilen ger förutsättningar för att utveckla en god hälsa och förståelse för den egna livsstilens betydelse.

Genvägen