Senast uppdaterad: 02/26/2018
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Lyssna på böcker


 

LJUDBÖCKER

Du kan låna inlästa böcker på CD. Vi har böcker på svenska, engelska samt som kombinerat bok och inläsning av boken (bok + CD).

Biblioteken erbjuder också låntagare att läsa e-ljudböcker strömmande på en dator, Ipad, Iphone eller Android. Om du har ditt lånekortsnummer och PIN-kod till hands så kan du gå in på www.bibblo.seÖppnas i nytt fönster och lyssna.

 

Fredrik Backman
Björnstad, en berättelse om det lilla samhället och dess ishockeylag, inläst av
Marie Richardson, mp3-format.


Lyssna också på RadioföljetongenÖppnas i nytt fönster och RadionovellenÖppnas i nytt fönster på Sveriges radio.


TALBÖCKER 

Du som är talboksberättigad har rätt att låna och läsa talböcker. Det finns ett mycket stort urval av talböcker och vi kan hjälpa till att ladda ned från Myndigheten för Tillgängliga Mediers (MTMs) katalog Legimus. Om du inte vill ha boken på en CD-skiva så bör du ha ett USB-minne med dig så kan du få låna bokens filer.

Du kan lyssna på talboken med Windows Media Player eller motsvarande program. Men det finns också särskilda program för att kunna använda daisytekniken, till exempel Amis eller Easy Reader.

Talböcker är inspelade med Daisy-teknik.
Daisy, Digital Accessible Information System, är en teknik för att kunna navigera i en bok, att kunna söka mellan kapitel och sidor, ändra läshastighet och att sätta bokmärken.


Genvägen