Senast uppdaterad: 12/08/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Ung Företagsamhet (UF) och Enterprise without Borders (EwB)


Under din tid på Ekonomiprogrammet får du prova att driva ett företag, ett UF-företag där du säljer produkter eller tjänster. Ett verklighetsbaserat lärande där du lär dig om företagsekonomi och marknadsföring i teori och praktik.

Vi samarbetar med organisationen Ung Företagsamhet som erbjuder ungdomar i åldern 16-20 år en möjlighet att i utbildningssyfte driva ett företag under ett läsår.

På skolan har vi samarbetat med Ung Företagsamhet under många år och våra elever är ofta framgångsrika och får representera Norrbotten på SM i Ung Företagsamhet. I konceptet ingår tävlingar och våra elever har fått priser i flera av tävlingskategorierna.

Internationalisering på Ekonomiprogrammet

Björknäsgymnasiet är vår övertygelse och ambition att visa på de möjligheter som finns att arbeta med och skapa en insikt och förståelse för internationell handel, gränsöverskridande samarbeten och kulturella skillnader. Enterprise without Borders (EwB) är ett komplement till UF-året  och syftar till att ge er i UF-företaget möjlighet att arbeta globalt med ett annat UF företag. 

Ekonomiprogrammet ges du som elev möjlighet att arbeta globalt med ditt UF företag genom Enterprise without Borders - EwB. Där lär du dig om internationell handel, hur man importerar en vara och du får möjlighet att sälja er produkt till ett annat UF-företag någonstans i världen. Det ger dig ovärderliga internationella kontakter och kunskaper.


Kontaktinformation


E-post: katarina.gudmundsson@boden.se
Kontakt: Katarina Gudmundsson

Länkar


Genvägen