Senast uppdaterad: 09/13/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Mer om Musikgymnasiet


 Musikgymnasiet skylt

Estetiska programmet i Boden är Norrbottens första musikgymnasium. Vi är stolta över vår långa erfarenhet och jobbar ständigt hårt för att behålla vår position som Norrbottens bästa musikutbildning på gymnasienivå. Vi har kompetenta, välutbildade och engagerade lärare, fina lokaler och utrustning samt framförallt fantastiska elever.

Vi har också ett gott samarbete med Norrbottens kulturliv, vilket ger våra elever värdefulla erfarenheter och upplevelser utanför skolans väggar. Vi har satt upp flera stora produktioner som har lockat bodensarna man (och kvinna) ur huse, till exempel rockoperan Jesus Christ Superstar (2009) och musikalerna Hair (2012), The Wiz (2014) och Rent (2017). Alla elever deltar på sina villkor; både de som vill stå på scenen och de som hellre vill jobba i bakgrunden.

ES 2017

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss på Musikgymnasiet börjar du din musikutbildning redan första dagen. Under tre år får du chansen att utveckla dig själv och ditt intresse samtidigt som du får en bred grund att stå på inför vidare studier.

Musikutbildning
Efter tre år på Musikgymnasiet är du väl förberedd för att söka fortsatt musikutbildning.

Hos oss får du:
Individuella instrumentlektioner varje vecka, i huvud- och biinstrument. 
Gehörs- och musiklära i små, individuellt anpassade grupper. 
Ensemblespel i olika genrer. 
Körsång 
Konsertverksamhet i olika former

Utöver ämneskunskaper får du genom kurserna utvecklas på ett personligt plan, vilket många elever vittnar om. Eleverna som går på Musikgymnasiet tränas dagligen i att samarbeta, fokusera på mål, framträda inför andra och använda sina teoretiska kunskaper i praktiken.

Högskolebehörighet
Estetiska programmet är högskoleförberedande och efter examen står många studievägar öppna. Den stora valfriheten inom utbildningen innebär att du till stor del kan anpassa ditt andra och tredje år hos oss efter dina egna önskemål. Förutom de högskoleförberedande kurser som är obligatoriska kan du inom programmet välja många andra. Om du exempelvis väljer att läsa matematik år 2 får du exakt samma högskolebehörighet som Samhällsvetenskapsprogrammet ger. Väljer du dessutom att läsa matematik även år 3 får du exakt samma behörighet som Ekonomiprogrammet ger.

Läs mer om behörighet på Skolverkets sida Utbildningsinfo.se. Du hittar behörighetsvisaren för Estetiska programmet under länken här till höger.

Vad krävs för att klara studierna?
För att klara studierna på Musikgymnasiet krävs naturligtvis en hel del. Estetiska programmet är ett studieförberedande program med många teoretiska, högskoleförberedande kurser, samtidigt som musiken tar mycket tid och kräver mycket. Exakt hur mycket jobb som krävs beror på din egen ambitionsnivå, kunskaps- och betygsmässigt. Det viktigaste är att du har ett gediget musikintresse och inte är rädd för att lägga manken till.

Det vi vet är att de flesta elever trivs mycket bra och ofta lyfter fram att utbildningen, trots tidvis ett mycket högt tempo, är så pass rolig och givande att de inte kan tänka sig att byta. Eleverna lyfter också ofta fram gemenskapen, att vi på Musikgymnasiet är som en stor familj där alla hjälper varandra och umgås och har roligt tillsammans. Detta tycker vi lärare är nog så viktigt, eftersom vi tror att allt blir lättare om du trivs och känner dig trygg. Läs mer om vad eleverna tycker under fliken Elever berättar om Musikgymnasiet, i vänstermenyn.

Du kan följa med i vad som händer här på Musikgymnasiet genom att gilla vår Facebooksida Musikgymnasiet i Boden

Kom och hälsa på oss!
Du är alltid välkommen att komma på studiebesök och se verksamheten på plats under någon dag. Hör av dig till din studievägledare eller direkt till oss. Kontaktuppgifter hittar du under Kontakta oss i menyn till vänster. Självklart är även föräldrar välkomna!

 Evelina EbbaW MarcusR pluggar

 

 


Länkar


Genvägen