Senast uppdaterad: 03/14/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Elever berättar om restaurangskolan


ELEVER BERÄTTAR

Emmelie, Nathalie, Lina, Ida, HR06

De kunskaper vi fick under utbildningen har gett oss en bred grund att stå på, servering, kök och bar. Det har gjort att det finns många möjligheter till jobb efter studenten. Man har chans till extrajobb både under och efter skolan. Man ska ta vara på sin praktikplats och visa framfötterna då är det stor chans till arbete. Man kan skapa kontakt med kollegor inför framtiden. Lärarna är bra, de kan mycket och man får en bra relation till varandra.

Ta vara på tiden! Ställ frågor och var nyfiken. "Restaurangvärlden är stor" Prova på olika arbetsplatser - städer, länder, storkök, restaurangkök, bageri o.s.v.

 

 

Josefin HR05

Att jag valde att gå hotell och restaurang har varit positivt för mig. Utan den utbildningen hade jag varken haft det intresset för service/restaurang eller det jobbet som jag har idag. Ansvarig för en MAX-restaurang i Kalmar.

Man har fått breda kunskaper inom service, restaurang och fått lära sig genom både praktiskt och teoretiskt arbete. Jag har fått  med mig ett enormt självförtroende och en positiv anda att vilja utvecklas i branschen.                                                                                          

Josefin gjorde sin slutpraktik i New York på den världsberömda krogen Aquavit.

Ta var på chansen, det är bara du som sätter begränsningarna. Var aktiv på praktiken, det finns goda möjligheter till jobb efteråt. Oavsett om du väljer att jobba med detta eller inte så har du fått erfarenheter du har nytta av livet ut.

 


Genvägen