Senast uppdaterad: 06/19/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Aktuellt hos oss


VÄLKOMNA till läsåret 2016/2017 på Vård- och omsorgsprogrammet

Juni 2017

Oj vad en termin går fort (när man har roligt)!

Under vårterminen 2017 har vi på VO tagit emot 10 elever från Irland som gjort 3 veckors praktik på äldreboende. Vi har tillsammans med IMC tagit emot 18 ungdomar från Malta och Irland samt deras ledare inom projektet "The Key". Tre tjejer från VO14 har varit och gjort tre veckors APL på Irland. Vidare har totalt 9 elever från IMC, VO15 och VO16 tillsammans med tre lärare varit till Malta en vecka inom projektet "The Key".

Våra ettor, VO16 har gjort sin första APL i tre veckor inom kommunens äldreomsorg. Tvåorna, VO15, har varit fem veckor inom hemtjänst, äldreboende eller demensboende och treorna, VO14, har varit fem veckor på Sunderby sjukhus.

Nu är det slut på detta läsår och VO14 har kommit fram till studenten. Två av eleverna fick stipendium, Ann-Sofie Funck fick stipendium av Odd Fellow och Golam-Nawid Haidari fick ett stipendium av Kommunal, Boden. Vi säger grattis till samtliga elever i VO14 och önskar dem all lycka i framtiden!

 VO14 Student 2017

VO14: Ziya, Mahdi, Golam, Emelie, Ann-Sofie, Linnea, Emma N, Emma RD

VO14 student   2017 VO14 student

Öppet Hus 24/11 2016

Idag och ikväll är det Öppet Hus på Björknäsgymnasiet. Eleverna på VO visar på många olika aktiviteter t ex Hemlich- mannöver; HLR, blodtryck och massage. Dessutom ges information om att gå på vård- och omsorgsprogrammet.

   

     

Veckorna 46-50 är VO14 ute på APL inom LSS-verksamhet. Vissa elever är då  på gruppboenden och andra är i olika dagverksamheter. APL är en del i kurserna Specialpedagogik 1 och 2.

 Vecka 42 är det Vård- och omsorgscollegevecka. Från Björknäsgymnasiet gör lärare och elever från VO16 besök och ger information om VO på Fria Emilia, Stureskolan och Brönjaskolan. Norrskenet får besök senare.

Under veckorna 39-43 är VO15 ute på APL. De gör sin APL inom Bodens kommuns äldreomsorg dvs hemtjänst, äldreboende och demensboende.

Fredag 26/8 2016 hade VO den årliga klasskampen. Dagen inleddes med en rolig tipspromenad som VO15 hade gjort. Segrande lag belönades med ära, applåd och klubba (trots att det är ett hälsosamt program). Nu var det dags för fika - vi var på den nya uteplatsen utanför personalrummet. Sol och vindstilla gjorde att det var en riktigt härlig paus. Dax för kampen. VO14 hade gjort ett mycket bra arbete med att ordna mångkampen. Efter en jämn kamp stod slutligen VO14 som vinnare (som sig bör - är man åk3 så är man). Klassen fick "2016 VO14" "inristat" i vandringspokalen och fick även var sin klubba. Dragkampen som i år skedde utanför klasskampen vanns i år av VO15. Tack alla arrangörer och deltagare för en rolig och härlig dag.

 


Genvägen