Senast uppdaterad: 03/14/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Ung företagsamhet på Björknäsgymnasiet


Vad är en entreprenör? Hur gör jag om jag vill starta företag? Ja, de frågorna får du svar på om du läser kursen entreprenörskap och driver ett så kallat UF- Företag.  Alternativt kan du driva UF-företag när du gör ditt gymnasiearbete på de flesta programmen.

På skolan samarbetar vi med organisationen Ung Företagsamhet som erbjuder ungdomar i åldern 16-20 år en möjlighet att driva ett eget företag i utbildningssyfte under ett läsår som en del av sina gymnasiestudier.

På Björknäsgymnasiet har vi arbetat med Ung Företagsamhet sedan länge tillbaka och våra elever är ofta mycket framgångsrika. För eleverna kan tävla i olika kategorier, t.ex. bästa affärsplan.

Vi strävar också efter ett framtida internationellt samarbete genom EWB, Entrepreneurs Without Borders. Idag har vi ett utbyte med Alta Vidaregående Skole där vi deltar i varandras regionala mässor och har gjort så de fyra senaste åren.

Ta chansen du också! Genom att driva företag under ett läsår har du möjlighet att skapa din framtid eller testa något du vill veta mer om. Tveka inte att komma med frågor till Björknäsgymnasiet om UF.

Om du vill vet mer om UF verksamheten kan du klicka dig vidare till den nationella hemsidan. UF's hemsida 


Genvägen