Senast uppdaterad: 08/31/2016
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Tillbakablick


Läsåret 2015/2016

17/6 2016 DEN BLOMSTERTID NU KOMMER med STUDENTEXAMEN och SOMMARLOV!

Grattis alla elever! Ha en riktig skön sommar med både arbete och fritid. Till studenterna vill vi säga grattis och lycka till i framtiden.

3/6 Vård och omsorgscollege (VOC)  

Idag hade hela programmet tårtfest för att fira att vi är med i VOC. Gymnasiechef Vivianne Lindgren och rektor Anette Lund pratade inledningsvis. Därefter åt alla som ville gräddtårta med jordgubbar. Slutligen visade Emma N, Emma RD och Ann-Sofie F sitt bildspel från Irland där de gjorde tre veckors APL.

. VOC-fest 

21/3 2016. Idag blir Boden certifierade som Vård och omsorgs college. Detta ska göra utbildningen ännu mer attraktiv och kvalitetssäkrad. Dessutom ska samarbetet med arbetsgivare utökas.

VoC

Vård- och omsorgsprogrammet har blivit beviljade pengar via Erasmusprojektet (Universitets och högskolerådet). Pengarna ska användas till ett tvåårigt elevutbyte med Dublin, Irland för att skicka och ta emot elever under en del av APL-tiden (arbetsplatsförlagt lärande). Gäller läsåren 2015/2016 samt 2016/2017.

6/4 var VO14 och VO15 tillsammans med sektor 3 till Kåbdalis. Pulkåkning, slalom, pimpelfiske, hamburgergrillning och parisergrillning var några exempel på vad som erbjöds där. Ett härligt avbrott i ordinarie skolverksamhet och roligt att göra något tillsammans med andra klasser.

V 14-19 är VO13 ute på sin sista APL-period innan studenten. Vissa elever är på Sunderby sjukhus och andra är inom LSS-verksamheten i Bodens kommun.

4/4-22/4 2016 är tre elever från VO14 och gör tre veckors APL i Dublin, Irland. En spännande och lärorik upplevelse.

Snart är det jul!

Nu är det sista veckan före jul. VO13 har kommit tillbaka från sin APL och de verkar ha haft det bra på sina respektive APL-ställen på sjukhuset eller inom LSSverksamheter.

Ha ett riktigt skönt/fint/roligt jullov och ladda batterierna till vårterminen som börjar tisdag 12/1 2016.                       

tomte

14/11 2015 var det Öppet Hus på Björknäsgymnasiet.

Då både VO13 och VO14 var på APL var det våra ettor, VO15, som ensamma fick representera VO (tillsammans med lärare). Eleverna skötte sin uppgift på ett jättebra sätt! TACK från oss lärare.

VO         dissekera hjärta 

massage          info

APL

VO13 är på APL veckorna 46-50. De gör sin APL inom LSS-verksamhet och på Sunderby sjukhus.

Sunderby sjukhus

APL

Veckorna 42-43 +45-46 var VO14 ute på APL. Eleverna gjorde sin APL på äldreboende, demensboende samt inom hemtjänsten.

ÅC

27/8-29/8 var det mässa, Load Up North på arenaområdet. Eleverna i VO13 och VO14 var där och erbjöd massage.

26/8 hade Vård- och omsorgsprogrammet klasskamp. Dagen inleddes med en tipspromenad där två lag fick dela på segern. Därefter följde en trekamp där VO13 slutligen stod som segrare. Bra kämpat alla deltagare!

Vecka 21-23 var årets ettor, VO14, ute på sin första APL.

Eleverna gjorder sin APL främst inom hemtjänsten men även på äldreboenden.

26/3 2015

Idag var det Vildmarkskocken på Ängesholmen. Vård- och omsorgsprogrammet "visade upp sig" med hjälp av elever från VO13. Vi gav massage, kollade blodtryck och blodsocker, visade Heimlich manöver samt informerade om programmet. Det var en solig och blåsig vårdag då våra elever var duktiga ambasadörer.

         

    

Än mer APL

Veckorna 9+11-14 är treorna ute på sin sista APL. Den görs på Sunderby sjukhus samt inom kommunens LSS-verksamhet.

Sunderby sjukhus     Brage gruppbostad

 Irländarna!

Veckorna 7-9 är 10 irländska studerande här och ska göra praktik på olika äldreboende i Boden. Detta är åttonde året som vi tar emot elever från Dublin.

Vistelsen inleds med besök på Trädhotellet och besök på Polcirkeln. Från onsdag 11/2 ska eleverna vara på praktik.

 

Nu är det åter dax för APL!

Veckorna 5-9 är VO13 ute på APL inom kommunens äldreomsorg. Vissa elever är inom hemtjänsten och andra är inom äldreboende och demensboende.

 

Julfika

9/12 hade VO14 julfika tillsammans. Vissa hadebakat, andra kokat godis och alla bidrog med ett glatt humör. Vi passade på att önska varandra God Jul då ett par elever kommer att vara borta nästa vecka.

 

Öppet Hus

6/12 2014 hade Björknäsgymnasiet Öppet Hus. Eleverna på VO var mycket aktiva och duktiga. De gav massage, kollade blodtryck och informerade om programmet. Våra treor var på APL så det var ettorna och tvåorna som var på skolan.

massage

 

 

Onsdag 15/10 var VO14 på ett mycket bra studiebesök på Norrbottens museum i Luleå. Där såg de på "Hosta - En sjuk historia som handlar om sjukdomen TBC". Utställning rekomenderas varm för alla.

 

APL igen!

Veckorna 45-49 är VO12 på APL på Sunderby sjukhus eller på inom LSS-verksamhet.

Sunderby sjukhus

Veckorna 41-43+45-46 är VO13 på APL. De är på äldreboende, demensboende och inom hemtjänst.

ÅC

 Load up North - mässa på Arenan

28/8-30/8 2014 var det stor mässa på Arenan. Våra elever i år 2 och 3 var där och gav uppskattad massage samt kontrollerade blodtrycket på de som så önskade.

START AV LÄSÅRET 2014/2015

Nu har ett nytt läsår startat. Eleverna på VO hade redan andra dagen en klasskamp. Tyvärr var vädrets makter mot oss så tävlingarna fick ske inomhus. Slutresultatet visade att det var mycket jämt mellan klasserna men att som vanligt var det 3-orna som vann. En poäng efter kom år1 och ytterligare en poäng efter kom år2 - BRA KÄMPAT!

VO11 STUDENT 2014!!!

Stort GRATTIS och Lycka till i framtiden!

 

APL för VO13

5/5-28/5 är VO13 ute på sin första APL. De gör den inom äldreomsorgen, på olika äldreboenden samt inom hemtjänsten. Det ska bli spännande för dem att se "verkligheten" och inte bara hur det är i teorin samt i metodrummet.

APL

Veckorna 11-15 2014 är VO11 ute på APL. De gör sin APL inom kommunens LSS-omsorg samt på Sunderby sjukhus.

Irland

Vecka 13-15 ska fyra elever från VO11 åka till Dublin, Irland och göra en del av sin APL där. De ska göra den på olika äldreboenden. Det kommer säkert bli tre roliga och lärorika veckor.

 

APL

Veckorna 6-9 2014 är VO12 ute på sin andra APL. De är på olika äldreboenden och inom hemtjänsten, både inom kommunen och inom Din Hemservice.

 

 

VO11 är ute på APL v 46-50. De gör sin APL inom den kommunala omsorgen (LSS-verksamhet) samt på Sunderby sjukhus.

Sunderby sjukhus     Brage gruppbostad

 

Det händer mycket i september:

Nimes

Mässa

Katastrofövning

Vecka 39, 22/9-28/9, var 6 elever från VO11 till Nimes i Frankrike inom ett Comeniusprojekt. Med på resan var även två elever från andra program på skolan samt tre lärare och en rektor. från Tyskland kom 5 elever och två lärare. Eleverna bodde i olika franska värdfamiljer. På dagarna fick vi se Nimes och dess omgivning samt arbeta med uppgifter inom projektet. Torsdag kväll var det "avslutning" med mat som vissa av de franska eleverna hade lagat på skolan under dagen samt en presentation av projektet samt frågestund tillsammans med inbjudna "professionella" från Nimes. Arbetsspråket i projektet är engelska. I december ska ett antal elever och lärare fara till Tyskland för att fortsätta och på elevnivå avsluta arbetet.

Nimes       Nimes

 Nimes

 Nimes   Nimes

 

27-29/9 var det en stor mässa på Arenan I Boden. Vård- och omsorgsprogrammet var med och arbetade där på fredag och på söndag. Eleverna utförde blodtryckskontroller och massage på de som så önskade.


Massage på mässan   Massage på mässan


28/9 var det en stor katastrofövning på flygplatsen i Luleå. Elever från alla klasser på Vård- och omsorgsprogrammet fick vara med och agera skadade. Eleverna var mycket duktiga och fick en "Dagens ros" i NSD 7/10.


Katasttrofövning   Katastrofövning

Katastrofövning   Katastrofövning

APL

Under veckorna 40-43 2013 var VO12 ute på sin första APL. Den gjordes inom äldreomsorgen, i hemtjänst och på äldreboende.

 

5/6 2013

var det skolavslutning och student för våra elever. Här följer några bilder från morgonen den speciella dagen

Till våra studenter säger vi från programmet "Tack för de här åren och lycka till i framtiden!"

 OP10 studenter 2013

  VO12  VO11

 VO12    VO12

   VO11   OP10

 

 

APL/APU

VO 11 var ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL ) v 15-18 inom hemtjänst och äldreboende.

OP10 var ute på APU v 15-19 inom omsorgen och på Sunderby sjukhus. Tre elever har varit på Irland och gjort en del av sin APU där.

 

 Projektmässa

Torsdag den 18/4 var det Projektmässa på Björknäsgymnasiet. Elever i år 3 visade upp sina projektarbeten för övriga på skolan.

Eleverna på OP (omvårdnadsprogrammet) hade arbetat med många olika saker i sina projekt

  • Ett häfte om palliativ vård (vård i livets slutskede
  • Föreläsning om mobbing
  • Pray for me - en film om droger och dess konsekvenser
  • Ta fram logga och trycka upp "VO-tröjor" och västar till tillfällen när lärare och elever ska representera VO
  • En bok om Thomas - en pojke med Downs syndrom
  • En studie om frukt och hälsa
  • Aktiviteter på gruppboende inom omsorgen
  • Aktiviteter på Bergbacka (Ett demensboende)
  • Organdonation - information och "värvning"

 

 

 

 

 

 Comeniusbesök

 Elever frå Tyskland och Frankrike

Under vecka 11 hade vi åtta elever och tre lärare här från Tyskland samt åtta elever och två lärare från Frankrike. Det är ett erfarenhetsutbyte där elever från VO11 och HA11 är med.

Under veckan hann eleverna göra många saker tillsammans t ex bowling, filmkväll m pizza, friluftsdag i Pagla, besök i Rödbergsfortet, Gammelstad samt Sunderby sjukhus. Dessutom arbetade eleverna med sitt "projekt" och hade tre eftermiddagar bokade för detta. Sista kvällen var det avskedsfest hos en av Bodeneleverna.

Under ht-13 ska elever härifrån fara till Frankrike i september och till Tyskland i december.

 Pagla

 

 
Irlandselever på besök

 

Den 4:e februari 2013 kom åtta irländska elever hit. De ska göra praktik på Ågården, Å-center och Svedjebacka. De har varit på studiebesök på Sunderby sjukhus och på lördag den 10 februari besökte de Jokkmokksmarknad - en spännande upplevelse.

 Irländska elever utanför Sunderby sjukhus

Öppet Hus 8/12 2012

 

Vi hade Öppet Hus på skolan den 8/12. De som besökte Vård- och omsorgsprogrammet kunde kolla puls och blodtryck eller få massage. Dessutom bjöd vi på glögg och pepparkakor samt informerade om programmet

blodtryckskontroll

information


Genvägen