Senast uppdaterad: 01/05/2018
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Bygga och bo


Planerar du att bygga om eller bygga nytt? Är du i behov av en tomt ?

I menyn till vänster finns det mesta du behöver veta om stadsplanering, tillstånd och planering för att bygga, lediga tomter och tomträtter.

Bygglov söker du direkt via e-tjänsten mittbygge.se��ppnas i nytt f��nster, när det passar dig, dygnet runt.

Byggklara tomter

Vi erbjuder för alla smaker, i centrum, ute på landsbygden eller en hästgård 10 minuter från stan. Ingen tomtkö - först till kvarn! Tomterna bokas och köps via e-tjänsten "Köp tomt��ppnas i nytt f��nster" (e-legitimation krävs). 

Attefallshus - bygglovsbefriat men anmälan krävs

Miljö- och byggnämnden måste lämna startbesked innan du får påbörja byggandet. En avgift tillkommer för ärendet. Tänk på att fortfarande gäller att byggnader inte får placeras närmare än 4,5 m utan grannens medgivande och att strandskyddsdispens gäller för dessa åtgärder.  

Boden billigast i landet

Enligt en undersökning som Villaägarnas Riksförbund ��ppnas i nytt f��nsterredovisade under 2015 är Boden landets billigaste kommun att bo i. En småhusägare i Boden betalar ca 57 300 om året för drift och underhåll (i summan ingår kostnader för elnät, elanvändning, VA, avfall, försäkring, fastighetsskatt och underhåll). Bodens kommun gör en medveten satsning att hålla låga priser. Vi satsar på att kunna erbjuda ett billigt och bra boende.

Läs mer om vatten- och avloppsavgifter Öppnas i nytt fönster


Vill du veta mer?

Kontakta oss via e-post: sbk@boden.se
Besök oss i stadshuset, plan 5, öppet mellan kl 7.45-17.00 (15/6-15/9 till 16.00)
Expeditionen, telnr 0921-620 98

Genvägenopendocument