Senast uppdaterad: 11/23/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Information från gatudriften


11/23/2017

Det beräknas komma en hel del snö under torsdag och fredag, vi hoppas att ni alla som behöver vara ute på vägarna kör försiktigt. Gatudriften kommer att jobba för fullt för att hålla vägarna framkomliga för trafik, men kan ni lämna bilen hemma gör gärna det.

Prognosen visar att största snömängderna faller på dagtid när trafiken är som kraftigast. Det innebär att fordonen hinner trampa fast snön och då kommer vägarna på vissa ställen att bli spåriga och knottriga. Var försiktig i korsningar där sikten kan försämras tillfälligt.

Om väderprognosen stämmer får vi räkna med att det tar flera dagar innan vi har fått bort alla snöhögar och hunnit skrapa vägarna.

Lokaltrafiken

Driftstörningar kan komma att ske med anledning av det ymniga snöfallet. Följ trafikläget via Sveriges radios Trafikinformation, Bodenappen och kommunens hemsida.

Skolskjuts

Vad gäller när skolskjutsen inte kan genomföras/ställs in, vid exempelvis extrema väderförhållanden? Vid extrema väderförhållanden, oframkomligt väglag på grund exempelvis halka, ymnigt snöfall eller extrem kyla, kan kommunen inte garantera att skolskjuts kan utföras enligt beslut. Ansvaret för transport till och från skolan ligger därmed på vårdnadshavaren.

Vi står med full driftberedskap på vinterväghållningen dygnet runt. Utryckningsvägar och bussvägar kommer att prioriteras först. Vi kommer att följa prognosen så att minsta bekymmer uppstår.

Hoppas ni har överseende med att plogresurser kan befinna sig ute i trafiken.

Tänk på att oavsett färdsätt är restiden längre under vintertid och ymnigt snöande. Räkna med störningar i trafiken.

Kör försiktigt

/Gatudriften

Tillbaka

Genvägen