Senast uppdaterad: 11/24/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Besvärligt väderläge väntas! Uppdatering!


11/24/2017

SMHI har utfärdat klass 2-varning för torsdag 23 nov, vilket innebär risk för samhällsstörningar. Räddningstjänsten informerar efterhand via sin facebooksida om situationen i Boden. Undvik att bege dig ut i ovädret om det inte är nödvändigt. Lokaltrafiken som återupptogs under fredag morgon står nu åter stilla pga väderleken. Ny information läggs i särskild nyhet, denna nyhet uppdateras inte vidare. Senast uppdaterad 2017-11-24 kl 09.30.

Under torsdag 23 nov väntas kraftigt snöfall och hårda vindar. Drivbildning kan förväntas på vissa platser.

SMHI Öppnas i nytt fönsterhar utfärdat klass 2-varning, vilket innebär risk för samhällsstörningar. Vädret kommer att innebära trafikproblem. Snöröjning prioriteras på större trafikstråk samt i centrum. Det finns risk för förseningar i kollektivtrafiken, hos färdtjänsten och inom hemtjänsten. Tillfälliga snöupplag kommer att byggas upp på olika platser i centrum, vilket ger begränsad sikt.

Räddningstjänsten informerar via sin facebooksida Öppnas i nytt fönsterom situationen i Boden. Information kommer även att finnas här på hemsidan samt via Boden-appen (kan laddas ned gratis till både Android och Iphone).

Undvik att bege dig ut i ovädret om det inte är nödvändigt. Om du måste ut: var ute i god tid, ha tålamod och var försiktig.

Uppdatering 2017-11-23 kl 13.30 - Aktuellt läge i länet:

Rådande vädersituation i länet med kraftigt snöfall och hårda vindar, framför allt i kustlandet och norra Lapplandsfjällen, bedöms tillta under torsdagseftermiddagen. Länets myndigheter och aktörer samverkar kontinuerligt och arbetar med att hantera situationen för att alla samhällsfunktioner ska kunna fungera med så få störningar som möjligt.

Kombinationen hård vind och kraftigt snöfall gör det mycket besvärligt i trafiken. Trafikverket har full beredskap i området och rekommenderar att man inte ger sig ut på vägarna. Polisen uppmanar att anpassa hastigheten och hålla avstånd om man måste ge sig ut i trafiken

Länsstyrelsen uppmanar alla att vara uppmärksamma på vädret och följa SMHI:s väderprognoser.Öppnas i nytt fönster

- Hittills har inga större störningar uppstått i Boden. Snöröjning och elnät har full beredskap.
- Trafikverket redovisar aktuellt läge för vägar, järnväg och färjor på sin hemsidaÖppnas i nytt fönster
- Luleå Airport redovisar löpande ankomst- och avgångstider på sin webbÖppnas i nytt fönster.
- När det gäller elavbrott kan du hitta aktuell information hos VattenfallÖppnas i nytt fönster respektive Bodens EnergiÖppnas i nytt fönster

Uppdatering 2017-11-23 kl 19.00 - Lokaltrafiken inställd

Lokaltrafiken inställd hela kvällen pga väderläget. 

Uppdatering 2017-11-24 kl 07.00 - Lokaltrafiken återupptas

Ordinarie turlista tillämpas. Räkna dock med vissa störningar som förorsakas av väglaget. Det kommer att ta en tid innan snöröjningen är klar på alla gator och vägar. Väderomslaget kan dessutom leda till halka. Var försiktig i trafiken!

Uppdatering 2017-11-24 kl 09.30 - Lokaltrafiken åter inställd

På grund av väglag och väderlek ställer lokaltrafiken in sina turer. När det är möjligt att återuppta trafiken meddelas detta i ny nyhet här på hemsidan.

Tillbaka

Bodens kommun tipsarUpplevBoden.nu
Protokoll från Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun
Lämna en synpunkt till Bodens kommun

Genvägen