Senast uppdaterad: 10/05/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

GARNISONENS DAG I BODEN 2017


10/05/2017

Norrbottens regemente, Artilleriregementet och stödenheterna i garnisonen inbjuder till Garnisonens dag i Boden lördag 7 oktober. Välkommen att träffa garnisonens personal och titta närmare på fordon och utrustning på kaserngården på Norrbottens regemente. På plats finns även möjlighet att provsitta en helikopter, ta en tur i bandvagn, få en ansiktsmålning eller gå en klurig tipspromenad med vinster till alla deltagare.

Garnisonens dag 2017 är ett samarrangemang mellan Artilleriregementet, Norrbottens regemente och stödenheterna Försvarsmaktens logistik, Försvarets materielverk och Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband.

I 19:s regementsområde öppnar grindarna för allmänheten 09.00 och materielförevisning pågår fram till 15.00. Hemvärnets kokgrupp bjuder på ärtsoppa 11.00 till 12.30 och militärrestaurangen Tre renar håller öppet för lunch 11.00-13.00.

På plats finns även representanter från förbandens kamratföreningar och Sveriges veteranförbund. Ta även chansen att besöka hemvärnet, titta på Föreningen P 5:s och Traditionsgruppen Pjäs och Motors gamla militärfordon samt en helikopter från Första helikopterskvadronen i Luleå.
Under eftermiddagen och kvällen finns det även möjlighet att via bussturer besöka Rödbergsfortet och Försvarsmuséet för guidade visningar. Bussarna avgår från Norrbottens regementes kasernvakt.

Besök försvarsmakten.se för mer information.

Tillbaka

Bodens kommun tipsarUpplevBoden.nu
Lämna en synpunkt till Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun

Genvägen