Senast uppdaterad: 07/04/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Välkommen att parkera i Boden


07/04/2014

Ombyggnaderna för ett attraktivt, säkert och tillgängligt centrum pågår för fullt för att vara klara i oktober. Trots detta finns flera parkeringsalternativ för dig som tar bilen till Bodens centrum.

En nyhet Informationsfolder om parkering i Bodens centrumär att det numera är tillåtet att parkera på kvarteret Enen när inte kommunens anställda behöver platserna. Se information vid punkt 1 i nedanstående lista och karta. Totalt beskrivs 556 centrumnära platser och ytterligare 300 platser lite längre från centrumkärnan. Dessutom finns cirka 520 platser längs gatorna och på övriga områden. 

Länk till karta som visar var parkeringsplatserna finns��ppnas i nytt f��nster

Parkeringsområdena, parkeringshuset Cedern och gator med snedställda parkeringsplatser är angivna och numrerade på karta som länkas i texten ovanför. I texten framgår mer information om varje plats.

Du kan dessutom parkera längs många gator. Tillåten parkering framgår av vägmärken.

Tips om var och hur du parkerar

1 Parkeringsområdet kvarteret Enen, den del som är kommunens arbetsplatsparkering med 119 platser har öppnats för allmän parkering på vardagar mellan klockan 16-08 och under lördag och söndag. 

2 Parkeringshuset Cedern är väldigt centralt placerat vid Köpkvarteret 43an och gågatans mynning. Erbjuder 130 platser för allmänheten. Två är reserverade för rörelsehindrade. Avgiften är 13 kr/tim eller 80 kr/dygn. Här står bilen skyddad för sol och är därför sval när du börjar din hemresa/ska åka hem. 

3 Parkeringsområdet kvarteret Aspen är även det väldigt centralt som granne med gågatan och infart mitt emot p-huset. Här är ofta flera av de 36 platserna som erbjuds för allmänheten lediga. Avgiften är 15 kr/tim eller 80 kr/dygn. 

4Sadelmakaregatan nära Centrumtorget med torghandel och gågatan finns 42 platser varav fyra är reserverade för rörelsehindrade. Platserna är snedställda och därför enkla att köra in på i rätt körriktning. 2 timmar och p-skiva under dagtid. Platserna är väldigt populära och vid vissa tider kan det vara svårt att hitta ledig plats här. 

5 Parkeringsområdet vid Coop Forum är tidsbegränsat till 2 timmar dygnet runt med p-skiva, 204 platser varav sex för rörelsehindrade. Enkelt och smidigt för kunderna och kan i mån av plats användas av dig som gör ett kortare besök i centrum. 

6 Kvarngatan mellan Kyrkgatan och Almgatan, granne med Coop Forum. Här finns 25 platser. 2 timmar och p-skiva under dagtid. 

7 och 8 Två parkeringsområden vid Björknäs med cirka 500 m avstånd från centrumkärnan. Vid Björknäsvallen (7) drygt 100 och vid ishallen (8) mer än 200 platser. Parkeringen är avgiftsfri. Här kan du parkera när du ska tillbringa längre tid i centrum. Du hinner shoppa, strosa på stan eller i någon av de fina parkerna, sitta på en parkbänk, träffa vänner, besöka uteservering eller kanske ta en picknick på Kvarnängen och vara med på någon aktivitet. Ja helt enkelt njuta för fullt utan att behöva oroa dig för parkeringen. 

Husvagnsekipage, husbilar och turistbussar hänvisas att parkera på något av de två parkeringsområdena (7 och 8) vid Björknäs där ytorna möjliggör parkering för stora fordon. Fordonen kan på dessa områden ställas upp så att de upptar flera platser/rutor. 

Motorcyklar parkeras där parkering är tillåten efter samma villkor som för övriga. Det finns inga särskilda platser reserverade för motorcyklar. 

P-skiva gäller på många platser i centrum. Hämta gärna en p-skiva på turistbyrån i Enter galleria eller stadshusets reception. Har du ingen p-skiva kan du istället notera tiden för när du börjar parkera på en lapp som du lägger synlig i framrutan. 

Välkommen att parkera i Boden hälsar

 

Bodens kommuns logotype              Logotype Coop Forum            Logotype Bodenföretagarna                        

                  

Tillbaka

Genvägen