Senast uppdaterad: 06/09/2015
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Ny skolchef i Boden


06/08/2015

Magnus Åkerlund tar över ansvaret för utbildningsverksamheten i Boden. Han tillträder som skolchef från 1 september. "Vi är glada att ha kunnat knyta Magnus Åkerlund till kommunens organisation. Han har många erfarenheter som kommer att bidra till en positiv utveckling i Boden", säger kommunchef Anders Sandberg. Magnus Åkerlund kommer närmast från barn- och utbildningsförvaltningen i Luleå kommun.

Nu är rekryteringen av ny skolchef i Bodens kommun avslutad. Den 1 september tillträder Magnus Åkerlund tjänsten. Han kommer närmast från en befattning som stf skolchef, tillika verksamhetscontroller, vid barn- och utbildningsförvaltningen i Luleå kommun. Han är dessutom legitimerad gymnasielärare.

- Det känns bra att vi knyter Magnus Åkerlund till Bodens kommun. Han har djup kunskap inom utbildningsverksamhet. Dessutom har han många andra erfarenheter som kommer att bidra till utvecklingen i Boden, inte bara inom utbildningssektorn, säger kommunchef Anders Sandberg.

Magnus Åkerlund har tidigare bland annat varit chef för skolans utvecklingsenhet i Luleå. Han har även haft olika uppdrag inom projektet Luleå Vision 2050, där hela den kommunala framtidsutvecklingen berörts. Tidigare har han bland annat arbetat inom Myndigheten för skolutveckling som undervisningsråd och som enhetschef.

- Vi välkomnar Magnus Åkerlund till Boden. Bodens kommun har redan en bra utbildningsverksamhet och vi är övertygade om att Magnus Åkerlund kommer att bidra till att göra den ännu bättre,  säger personalchef Maria Lundgren (själv tidigare chef för utbildningsförvaltningen).

Tillbaka

Bodens kommun tipsarLämna en synpunkt till Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
UpplevBoden.nu

Genvägen